Το τρίποντο του Στογιάκοβιτς που «ξέρανε» το ΣΕΦ

Γιώργος Πετρίδης06 Μαΐου 2020

Μία από τα πιο ξεχωριστές στιγμές του μπασκετικού ΠΑΟΚ γράφτηκε πριν από 22 χρόνια στο ΣΕΦ κι ας μην του χάρισε έναν τίτλο. Ήταν στον «do or die» ημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, τον τρίτο της σειράς των πλέι οφ όταν ο Δικέφαλος νίκησε με 58-55 και προκρίθηκε στους τελικούς. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Μαίου 1998.

Ο επίλογος του αγώνα ήταν μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού ο Πέτζα Στογιάκοβιτς σηκώθηκε λίγο πριν την εκπνοή μπροστά στον Ντούσαν Βούκσεβιτς και με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κι όμως, ο μετέπειτα σταρ του ΝΒΑ είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή 0/5 τρίποντα και συνολικά 6/21 σουτ εντός παιδιάς! Όταν όμως κρίνεται ένας αγώνας όπως εκείνος, η στατιστικά πάει περίπατο. Ο Στογιάκοβιτς «πάγωσε» το ΣΕΦ και έτρεξε προς τα αποδυτήρια για να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Θυμηθείτε τις σημαντικότερες στιγμές εκείνου του αγώνα, ένα από μεγαλύτερα τρίποντα στην ιστορία του Δικεφάλου και τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια...

Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν...

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χόκινς 10, Βούκσεβιτς 5, Νάκιτς 2, Φασούλας, Τόμιτς, Τάρλατς 8, Καρνισόβας 13, Ρότζερς 17.

ΠΑΟΚ (Σερφ): Νικολαίδης 2, Μπουντούρης 11 (5ρ, 2ασ, 4κλ.), Στογιάκοβιτς 19 (4/4β 6/16δ, 1/6τρ, 7ρ, 3ασ.), Μπαλογιάννης, Περάλ, Ρόουαν 8, Μοράλες 2, ΜακΡέι 2, Σάκλεφορντ 14 (4/5β, 5/7δ, 6ρ.), Γιαννούλης.

Το φύλλο αγώνα, 22 χρόνια μετά, έχει την αξία ντοκουμέντου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.