Το τρίο των «παλιών» του ΠΑΟΚ στέλνει το μήνυμα

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Αν υπάρχει μία απόφαση που δικαιώνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με την ως τώρα δεύτερη θητεία του είναι η επιλογή του να κρατήσει σε πολύ ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο παίκτες της παλιάς φρουράς που του είχαν δώσει από το πρώτο πέρασμά του τις αποδείξεις ότι μπορούν να αντέχουν τις απαιτήσεις για έναν ΠΑΟΚ πρωταθλητισμού.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν χρειαζόταν τερματοφύλακα δίνοντας την φανέλα του βασικού στον Πασχαλάκη, έστειλε το μήνυμα ότι ο Βιεϊρίνια είναι το δεξί του χέρι μέσα στο γήπεδο και έφερε πίσω σε άκρως ενεργό ρόλο τον Μπίσεσβαρ που απειλούταν με άδοξο τέλος από τον ΠΑΟΚ και στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν είχε πάει στην Κύπρο.

Και οι τρεις τον δικαιώνουν απόλυτα και αυτό τονίστηκε έντονα με την παρουσία τους στην Τρίπολη. Ο κάπτεν έχει παίξει και στα 7 ματς, στα δύο τελευταία χρειάστηκε να κάνει διαχείριση, αλλά ήταν άκρως κομβικός. Στα έξι από αυτά σε ρόλο αριστερού και προχθές σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Πασχαλάκης, εξάλλου, σε έξι από τα επτά ματς, μετρά τέσσερα ματς με μηδέν παθητικό και στα δύο τελευταία ήταν ο MVP της ομάδας. Όσο για τον Μπίσεσβαρ, έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, μετρά ένα γκολ, μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι και είναι ο οργανωτής της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Ώρα να ανέβουν και οι νέοι

Οι τρεις σωματοφύλακες του ΠΑΟΚ δίνουν και στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους το σύνθημα να ανεβάσουν στροφές και να έρθουν σε στάνταρ απόδοσης που αρμόζουν σε μία ομάδα πρωταθλητισμού. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα από εδώ και στο εξής, προκειμένου να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να δομήσει ένα σύνολο ικανό να χτυπήσει τον τίτλο. Στην Τρίπολη φάνηκε ότι αυτό που, κυρίως, έχει ανάγκη αυτή την περίοδο η ομάδα είναι να ανεβάσουν την ατομική απόδοσή τους ορισμένοι παίκτες να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι νεοπακτηθέντες.

Η τρομερή επίδοση που κυνηγά ο Βιεϊρίνια

Εξάλλου, για τον Βιεϊρίνια υπάρχει και ένα προσωπικό κίνητρο να συνεχίσει να παίζει ασταμάτητα. Συμπληρώνοντας 250, είναι πλέον τρίτος σε συμμετοχές πίσω από τον Νέτου Γκουερίνο (285 σύμφωνα με ορισμένα περιοδικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 287 σύμφωνα με τον ιστορικό του συλλόγου, Μιλτιάδη Κανώτα) και τον Μλάντεν Φορτούλα (μετρά 277). Έχει τον χρόνο να τους ξεπεράσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.