Το timing της απουσίας του Ντιαγέ

Γιώργος Στράντζαλης03 Δεκεμβρίου 2021

Σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Μπαντού Ντιαγέ εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για το πλάνο του Άκη Μάντζιου και υπερπολύτιμος στο παιχνίδι της ομάδας, τόσο αμυντικά αλλά κυρίως δημιουργικά, ο Αρης θα στερηθεί αναγκαστικά τις υπηρεσίες του.

Ο Σενεγαλέζος είναι τιμωρημένος για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο το timing της απουσίας του θεωρείται κακό. Υπό την έννοια ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια έδωσε τη λύση στο κενό που υπήρχε στη θέση του επιτελικού μέσου, ήταν από τους πολυτιμότερους του Αρη, και ειδικά στην Τούμπα όπου η απόδοσή του (στο α’ ημίχρονο) κρίνεται κομβική. Τα έκανε όλα, έκοβε και… έραβε στον κεντρικό άξονα και ασφαλώς του πιστώνεται η προσωπική ενέργεια από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Μαντσίνι.

Το ευχάριστο για τον Άκη Μάντζιο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι στο πλάνο του επιστρέφει ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Συνεπώς, αντικαταστάτης για το κενό του Ντιαγέ στην επικείμενη αναμέτρηση υπάρχει. Εκείνο όμως που αποτελεί ζήτημα για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό είναι ο αγωνιστικός του ρυθμός καθώς η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν τα πρώτα 13’ κόντρα στο Βόλο, όπου αποβλήθηκε και δέχτηκε την ποινή των τριών αγωνιστικών. 

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη θέση του επιτελικού μέσου ο προπονητής θα τον χρειαστεί και περιμένει να δει ανταπόκριση. Εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη και βρει τη λύση εκ των έσω με τον Ματέο Γκαρσία για παράδειγμα και χρησιμοποιηθεί ο Μπερτόλγιο κατά τη διάρκεια. Ενα σενάριο που υπάρχει, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς ο Μπερτόγλιο έχει στοιχεία που υπερισχύει των υπολοίπων μεσοεπιθετικών στο επιθετικό κομμάτι, ειδικά στη θέση πίσω από τον φορ.

+Το δρόμο προς τη φυλακή “έδειξε”, με την απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 49χρονο, έναν εκ των οκτώ καταδικασθέντων για το βίαιο οπαδικό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή στον 28χρονο Βούλγαρο Τόσκο Μποζατζίσκι, στις 5 Ιανουαρίου 2020, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, το Δικαστήριο δεν ανέστειλε, ενόψει του Εφετείου, την εκτέλεση της συνολικής ποινής φυλάκισης των 7,5 ετών που του επέβαλλε, με συνέπεια ο 49χρονος να επιστρέψει στις φυλακές (σσ κρατείτο ήδη στο πλαίσιο της προφυλάκισης).

 Με την ίδια απόφαση, τόσο η 27χρονη οδηγός του μοιραίου Ι.Χ., που παρέμεινε προφυλακισμένη σχεδόν 18 μήνες, όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταδίκη τους, αφού το Δικαστήριο τους χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση (σσ στην 27χρονη υπό όρους).

Εκτός από τον 49χρονο, σε όλους δόθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ όλα τα παραπάνω πλημμελήματα ήταν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει στους καταδικασθέντες (πλην της γυναίκας) να παρακολουθούν κάθε είδους αγώνα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια και για το ίδιο διάστημα θα πρέπει να δίνουν το παρών τους σε αστυνομικό τμήμα, όταν αγωνίζεται ο “Δικέφαλος”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.