Το θεαματικό ποδόσφαιρο και τη φαντασία τα υπηρετεί με φανατισμό η Βραζιλία στο Κατάρ

Βασίλης Μάστορας08 Δεκεμβρίου 2022

Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του πλανήτη μπορούν να αισθάνονται ξεχωριστή ικανοποίηση, για το μέλλον του ποδοσφαιρικού θεάματος. Μετά από τα όσα είδαμε στον αγώνα της Βραζιλίας με τη Ν. Κορέα. Η Βραζιλία σε μία εποχή που όλα είναι σεταρισμένα, αγωνίστηκε με φαντασία και είχε πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Παιχνίδι ύμνος στο θεαματικό ποδόσφαιρο. Πέτυχε τέσσερα γκολ στα πρώτα 45λεπτά, κάτι που είχε να συμβεί από το 1954 σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πέρασαν πέντε δεκαετίες μέχρι να δούμε τη Βραζιλία να παίζει τόσο θεαματικό ποδόσφαιρο.  Η τακτική, η πειθαρχία και το παιχνίδι σκοπιμότητας πήγαν περίπατο. Κυριάρχησε η ποδοσφαιρική ελευθερία, την οποία… «καταχράστηκαν» οι Βραζιλιάνοι, προς τέρψιν των θεατών του αγώνα. Κάθε επιθετική τους προσπάθεια ήταν και αφετηρία για γκολ, με έναν τρόπο που θύμιζε… ζωγραφιά στο χορτάρι.

Η Βραζιλία κατέθεσε όλο το ταλέντο της στον αγώνα με τη Ν. Κορέα, έβαλε υποψηφιότητα για το τρόπαιο, αλλά στο ποδόσφαιρο ο προηγούμενος αγώνας δεν «κλειδώνει» και το αποτέλεσμα του επόμενου. Αλλωστε η Βραζιλία έπαθε ένα μεγάλο κάζο το 1982 στην Ισπανία από την Ιταλία. Και εκείνη ομάδα ήταν εξαιρετική, αλλά δεν πήρε τίποτε.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Επόμενος αντίπαλος των Βραζιλιάνων είναι η Κροατία την Παρασκευή. Ομάδα καλύτερη από τη Ν. Κορέα. Κι αν πάρει την πρόκριση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ολλανδίας-Αργεντινής. Αντίπαλοι με υψηλό βαθμό δυσκολίας και με καλύτερη τακτική λειτουργία απ’ ότι οι νοτιοκορεάτες, που προσέγγισαν με αφέλεια τον αγώνα με τη Βραζιλία. Αρα το τελικό 4-1, πέραν της απόλαυσης που μας πρόσφερε δεν μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο κριτήριο της αγωνιστικής δυναμικής της Βραζιλίας.

Ο,τι και να πούμε όμως η φετινή Βραζιλία είναι μία πλήρης ομάδα. Σ’ όλες τις γραμμές. Οι αμυντικοί Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μιλιτάο, Ντανίλο, Καζεμίρο είναι από τους καλύτερους του Π.Κ.Πληρότητα και στους μεσοεπιθετικούς. Πακετά, Νειμάρ, Βινίσιους, Ραφίνια και Ρισάρλισον, «ζωγραφίζουν» κάθε φορά που επιτίθεται η «Σελσάο».

Εχει αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι την τελευταία βραδιά του Μουντιάλ. Οι Βραζιλιάνοι όμως και μας ικανοποίησαν και έχουν βάλει υποψηφιότητα για το τρόπαιο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το κατακτήσουν. Εχουν όμως τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού τον οποίο δεν θυσιάζουν για κανέναν λόγο. Κι αυτό είναι που μας αρέσει σ’ αυτή την ομάδα. Κι όταν η συγκυρία φέρνει τόσους καλούς ποδοσφαιριστές στην Εθνική, όπως φέτος, τότε κάνει πράματα και θάματα μέσα στο γήπεδο, στέλνοντας περίπατο την όποια σκοπιμότητα. Κι αυτό είναι μπόνους για το ποδόσφαιρο.

FOCUS

Ο δικηγόρος με τον διπλό ρόλο, που είναι δηλαδή και «με τον αστυνόμο και με τον χωροφύλακα», βρίσκεται σε αδιέξοδο, γιατί ο ένας πελάτης του καθυστερεί να του καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εχει πληρώσει και κάτι δικαστικά έξοδα και το κοντέρ έχει ανέβη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.