Το θέμα δεν είναι πότε θα παρέμβει ο Ιβάν, αλλά τι θα ανακοινώσει...

Δημήτρης Κανελλάκης10 Ιουλίου 2020

Ηταν βέβαιο ότι έτσι θα κατέληγε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Φαινόταν από καιρό ότι η ομάδα παραπαίει, ότι έχει προβλήματα, ότι τα αποδυτήριά της δεν έχουν την λειτουργία που είχαν τις προηγούμενες σεζόν, ότι ο προπονητής δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ότι οι παίκτες δεν έχουν τη φλόγα που τους οδηγούσε στην κατάκτηση των τίτλων. Φαινόταν ότι η ομάδα... αδειάζει, ότι λείπει το κίνητρο, ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες, να τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται μήπως και σώσουν τον τελευταίο, έστω, στόχο με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ.  

Οσα έγιναν τους τελευταίους 6-7 μήνες, είναι ένα μάθημα για τον ΠΑΟΚ, που αν δεν αξιολογηθεί και δεν αναλυθεί όπως πρέπει, οι μπελάδες θα συνεχιστούν, η εσωστρέφεια θα ενταθεί, ο κίνδυνος, όπως έγραψα και πριν από λίγες μέρες, να “μολυνθεί” και η επόμενη σεζόν θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. Στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει, επ' ουδενί, να ξανακάνουν τόσο χοντρά λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό, όπως έκαναν πέρσι τέτοια εποχή. Δεν επιτρέπεται... Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ξαναπιαστούν τόσο απροετοίμαστοι, όσο αποδείχθηκε ότι ήταν για να διαχειριστούν τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για την πολυϊδιοκτησία και την επικοινωνιακή επίθεση των αντιπάλων τους, η οποία τους έφερε σε τρομακτικά δύσκολη θέση και αποπροσανατόλισε την ομάδα. Ηταν μια περίοδος 10-11 μηνών που στον ΠΑΟΚ κάνανε όσα λάθη δεν είχαν κάνει συνολικά τα τελευταία 4-5 χρόνια.  

Λάθη τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επαναπαύτηκαν στις δάφνες του νταμπλ, πίστεψαν ότι και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά είναι πανίσχυροι, ενώ, στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και το κατάλαβαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Τέτοια λάθη δεν επιτρέπεται να ξανακάνει ο ΠΑΟΚ, εφόσον θέλει από την επόμενη σεζόν να ξαναγίνει η απολύτως ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα μπορεί να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους, όπως έκανε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2018-2019. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να φτιάξει μια καινούργια ομάδα, να ανανεώσει το ρόστερ του, την ποιότητα, την εμπειρία, την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα.  

Ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει πάρα πολύ, δεν αποκλείεται να δούμε και την ΑΕΚ να ενισχύεται, οπότε, ο ανταγωνισμός θα είναι τέτοιος που για να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ με επιτυχία είναι απαραίτητο να διαθέτει το ανάλογο ρόστερ και τον κατάλληλο προπονητή για να το αξιοποιήσει. Γι' αυτό και το θέμα δεν είναι πότε θα παρέμβει ο Ιβάν, αλλά τι θα ανακοινώσει...Ηταν βέβαιο ότι έτσι θα κατέληγε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Φαινόταν από καιρό ότι η ομάδα παραπαίει, ότι έχει προβλήματα, ότι τα αποδυτήριά της δεν έχουν την λειτουργία που είχαν τις προηγούμενες σεζόν, ότι ο προπονητής δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ότι οι παίκτες δεν έχουν τη φλόγα που τους οδηγούσε στην κατάκτηση των τίτλων.  

Φαινόταν ότι η ομάδα... αδειάζει, ότι λείπει το κίνητρο, ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες, να τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται μήπως και σώσουν τον τελευταίο, έστω, στόχο με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ. Οσα έγιναν τους τελευταίους 6-7 μήνες, είναι ένα μάθημα για τον ΠΑΟΚ, που αν δεν αξιολογηθεί και δεν αναλυθεί όπως πρέπει, οι μπελάδες θα συνεχιστούν, η εσωστρέφεια θα ενταθεί, ο κίνδυνος, όπως έγραψα και πριν από λίγες μέρες, να “μολυνθεί” και η επόμενη σεζόν θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. Στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει, επ' ουδενί, να ξανακάνουν τόσο χοντρά λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό, όπως έκαναν πέρσι τέτοια εποχή. Δεν επιτρέπεται...  

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ξαναπιαστούν τόσο απροετοίμαστοι, όσο αποδείχθηκε ότι ήταν για να διαχειριστούν τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για την πολυϊδιοκτησία και την επικοινωνιακή επίθεση των αντιπάλων τους, η οποία τους έφερε σε τρομακτικά δύσκολη θέση και αποπροσανατόλισε την ομάδα. Ηταν μια περίοδος 10-11 μηνών που στον ΠΑΟΚ κάνανε όσα λάθη δεν είχαν κάνει συνολικά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Λάθη τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επαναπαύτηκαν στις δάφνες του νταμπλ, πίστεψαν ότι και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά είναι πανίσχυροι, ενώ, στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και το κατάλαβαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο.  

Τέτοια λάθη δεν επιτρέπεται να ξανακάνει ο ΠΑΟΚ, εφόσον θέλει από την επόμενη σεζόν να ξαναγίνει η απολύτως ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα μπορεί να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους, όπως έκανε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2018-2019. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να φτιάξει μια καινούργια ομάδα, να ανανεώσει το ρόστερ του, την ποιότητα, την εμπειρία, την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει πάρα πολύ, δεν αποκλείεται να δούμε και την ΑΕΚ να ενισχύεται, οπότε, ο ανταγωνισμός θα είναι τέτοιος που για να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ με επιτυχία είναι απαραίτητο να διαθέτει το ανάλογο ρόστερ και τον κατάλληλο προπονητή για να το αξιοποιήσει. Γι' αυτό και το θέμα δεν είναι πότε θα παρέμβει ο Ιβάν, αλλά τι θα ανακοινώσει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.