Το τερμάτισε ο Ερντογάν: «Ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθόδοξων!»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2020

Να αλλάξει την ιστορία θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του στο κόμμα του, φέρεται, να είπε ότι ο Σουλτάνος Μωάμεθ ήταν παράλληλα ηγέτης και των Ορθοδόξων, ο ανώτατος άρχοντάς τους! 

 Τις δηλώσεις αυτές επικαλείται η Χουριέτ και έγιναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης χθες Δευτέρα. Ο Ερντογάν, με βάση αυτές τις πληροφορίες είπε ότι δεν θα σταλούν προσκλήσεις για τη συμμετοχή στην προσευχή της 24ης Ιουλίου.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε πως το βράδυ της ανακοίνωσης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν κοιμήθηκε καθόλου. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως θέλει να «ελευθερώσει» το τζαμί Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. «Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι ο προάγγελος της απελευθέρωσης και του τζαμιού Αλ Άκσα. Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι το βήμα που περίμεναν οι μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο για να απελευθερωθούν» είπε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.  

Πηγή: Reader.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.