Το πλαφόν των 1.000 θεατών ήταν ο μεγαλύτερος παραλογισμός

Δημήτρης Κανελλάκης12 Ιανουαρίου 2022

Δοκιμασίες, σε διάφορα επίπεδα, έχουμε υποστεί όλοι μας τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεγάλη είναι η δοκιμασία την οποία έχει υποστεί, φυσικά, και ο αθλητισμός, με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με τις διάφορες απαγορεύσεις, τα διάφορα πλαφόν και όλα τα σχετικά.

Ο αθλητισμός εξακολουθεί να πλήττεται, ειδικά στη χώρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα πολλά κρούσματα υποχρεώνουν τις διοργανώτριες αρχές ορισμένων πρωταθλημάτων να τα αναστέλλουν, κάποιες άλλες να μην τα αναστέλλουν μεν αλλά να αναγκάζονται να ορίζουν μόνο το 10 ή το 20% από το σύνολο των παιχνιδιών μιας αγωνιστικής διότι τα υπόλοιπα είναι αδύνατο να διεξαχθούν.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την παρουσία θεατών. Ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν και πολλά παράλογα. Όπως το τελευταίο με το πλαφόν των 1.000 θεατών. Μια απόφαση η οποία δεν έχει καμία λογική, απ' όποια πλευρά και αν τη δεις.

Όπως δεν έχει λογική να υπάρχουν τόσο αυστηρά μέτρα για τους φιλάθλους, ειδικά για το ποδόσφαιρο, ειδικά για τα σπορ που παίζονται σε ανοιχτούς χώρους. Ειδικά για τους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται κάποιος που είναι εμβολιασμένος και θέλει να πάει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου να μην μπορεί.

Δεν γίνεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου να μην μπορεί η γηπεδούχος ομάδα να χρησιμοποιήσει το 40%, τουλάχιστον, της χωρητικότητας.

Δεν είναι στο γήπεδο μεγαλύτερος ο κίνδυνος διασποράς της νόσου απ' ό,τι στο σχολείο. Στο κάτω-κάτω στο γήπεδο θα πάνε, κατά κύριο λόγο, μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν καλύτερα να προστατευτούν από ένα παιδί στο σχολείο που δεν έχει ως πρώτο πράγμα στο μυαλό του την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Θα είναι φυσιολογική, λοιπόν, εφόσον επιβεβαιωθεί και αποφασιστεί μια χαλάρωση των μέτρων για τους φιλάθλους στα γήπεδα, η οποία άρχισε να συζητιέται τις τελευταίες ημέρες.

Απ' την στιγμή που γίνονται οι αγώνες, καλό είναι να γίνονται και με την δυνατότητα για την παρουσία μεγαλύτερου αριθμού θεατών. Όπως, καλό είναι όταν λαμβάνονται αποφάσεις για τέτοια θέματα στην συζήτηση να μην συμμετέχουν μόνο λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι, αλλά και εκπρόσωποι του κάθε χώρου που αφορά το -ανά περίπτωση- ζήτημα.

Ώστε να αποφεύγονται, τουλάχιστον, κάποια ακραία και ακατανόητα πράγματα, σαν κι αυτό με τους 1.000 θεατές σε κάθε παιχνίδι που ήταν απ' τα πιο παράλογα όλον αυτό τον καιρό της πανδημίας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.