Το... τέκνο της λεβεντογέννας Κρήτης σε μια νέα περιπέτεια

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Μαΐου 2020

Αγαπητή Metrosport,

H έλλειψη σοβαρότητας έχει όρια. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τα ξεπέρασε. Ενώ έχει δεχτεί, απόλυτα δικαιολογημένα, ένα σωρό καταγγελίες, με επίσημες τοποθετήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και χιλιάδες επικρίσεις από τους ΠΑΟΚτσήδες οπαδούς και δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να δώσει μια απάντηση, ξαφνικά ανοίγει διάλογο, στα social media, με έναν οπαδό του Αρη, ο οποίος (ευγενικά) του ζητά να ασχοληθεί με το θέμα που αυτή την εποχή “καίει” την ομάδα του. “Κατανοώ αυτό που μου γράφεται”, του απαντά. “Βάζω πλάτη, απλά δεν είναι θέμα του Υπουγείου Αθλητισμού”.

Μέχρι εδώ, τρία τα κρατούμενα. Το πρώτο: Ο Αυγενάκης δείχνει να είναι αγράμματος. Κάποιος πρέπει να του διδάξει αυτό που μάθαμε στο Δημοτικό: “Εσείς γράφετε, αυτό γράφεται.” Το δεύτερο: Υπουργείο Αθλητισμού μόνο του δεν υπάρχει. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπάρχει. Το τρίτο: Ηδη έχει κάνει φάουλ, απολογούμενος σε έναν οπαδό ομάδας και φροντίζοντας να απαλλαγεί ο ίδιος στη συνείδηση αυτού του οπαδού από κάθε ευθύνη για την περιπέτεια που βιώνει η ομάδα του.

Ο οπαδός του Αρη επανέρχεται και του γράφει: “Ούτε να σώσετε τον ΠΑΟΚ ήταν”. Κι ο Αυγενάκης του λέει: “Σωστά. Απλά θυμίζω άλλος κατέθεσε την τροπολογία, όχι εγώ”.

Στον οπαδό μιας ομάδας που αισθάνεται ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνιμος εχθρός δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω αν ο Αυγενάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ ή τον έριξε σε μια καλοστημένη παγίδα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Ο Αυγενάκης είναι το ζητούμενο.

Τέταρτο κρατούμενο, λοιπόν: Συμφωνεί με τον οπαδό του Αρη ότι έγινε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να σωθεί ο ΠΑΟΚ με την περίφημη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ ξέρει πολύ καλά πώς στήθηκε όλο το στόρι για την “πολυϊδιοκτησία”, αφού ο ίδιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Τρελή υποκρισία.

Πέμπτο κρατούμενο: Ο... λεβέντης Κρητικός τραβάει πάλι την ουρά του απ' έξω και ρίχνει την ευθύνη για την κατάθεση της τροπολογίας στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, χωρίς να έχει, φυσικά, το θάρρος να ονομάσει αυτόν που είχε πάρει την απόφαση για την τροπολογία και δεν ήταν άλλος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη...

Εχουμε όμως και έκτο κρατούμενο: “Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός”, του γράφει στο τέλος της συνομιλίας ο οπαδός του Αρη. Κι εκείνος πάλι συμφωνεί: “Σωστά..”, του λέει. Ετσι. Με δύο τελείες. Σαν νήπιο που ετοιμάζεται να πάει στην Πρώτη Δημοτικού. Ούτε με μία, ούτε με τρεις, για να πεις ότι χρησιμοποίησε αποσιωπητικά. Αλλά, βέβαια, το ζουμί είναι στο “σωστά” και όχι στις τελείες. 

Διότι με την απάντησή του ο ανεκδιήγητος υφυπουργός Αθλητισμού ομολογεί ότι (ενώ τον Αρη τον βοηθάει, όπως λέει) τον ΠΑΟΚ τον πολεμάει επειδή κάποια στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης είχε ταχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί ο Ιβάν να έκανε λάθος που είχε τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της μιας ή της άλλης κομματικής παράταξης (για εμένα λάθος έκανε, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη), ωστόσο αυτό δεν νομιμοποιεί τον Αυγενάκη να προδίδει ρεβανσιστική διάθεσή του σε βάρος του Ιβάν και του ΠΑΟΚ. Μέγιστη πολιτική αμετροέπεια.

Πίστευα ότι μετά από τόσους υφυπουργούς Αθλητισμού που είδαν τα μάτια μας, εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένας τόσο ανίκανος όσο ο Αυγενάκης. Τόσο ανίκανος και τόσο εξαρτημένος...

ΥΓ. Τις εξυπνάδες του περί ΠΑΟΚ ας τις πει σε κάποιον ΠΑΟΚτσή. Το να γίνεσαι αρεστός στον οπαδό οποιασδήποτε άλλης ομάδας είναι εύκολο. Ετσι δεν είναι... τέκνο της λεβεντογέννας Κρήτης;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.