Το συνέδριο που ενώνει Βιεϊρίνια και Χαριστέα - Ζιώγας: «Tο ποδόσφαιρο αλλάζει»

Metrosport Team07 Μαΐου 2021

Για το συνέδριο που θα φέρει πιο κοντά τους γυμναστές και τους εργοφυσιολόγους με τις νέες τεχνολογίες του ποδοσφαίρου και στο οποίο συμμετέχουν οι Βιεϊρίνια και Χαριστέας μίλησε στο Metropolis 95.5 ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Ζιώγας. «Η αντιπαλότητα είναι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου και τελειώνει εκεί. Σε συγκινητικά γεγονότα υπάρχει σύμπνοια πολλών παικτών διαφορετικών ομάδων, όπως συμβαίνει και στη συγκεκριμένη εκδήλωση» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πάνω απ' όλα είναι το ποδόσφαιρο, το προϊόν να γίνει καλύτερο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει λόγω των νέων τεχνολογιών. Εμείς που έχουμε πρόσβαση σε αυτές είναι αναγκαιότητα να μεταδώσουμε αυτή την εμπειρία σε άλλους γυμναστές και ανθρώπους του αθλήματος. Υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, οπότε αυτό το συνέδριο φέρνει κοντά εργοφυσιολόγους και γυμναστές μεγάλων ομάδων, όπως της Άρσεναλ και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Θα είναι, επίσης, ο γυμναστής που ήταν στην Λέστερ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα και τώρα εργάζεται στην εθνική Ουκρανίας. Πρόκειται για ένα μίγμα ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες. Αυτό το συνέδριο είναι ένα πρώτο βήμα».

Τόνισε ότι: «Ολα γυρίζουν γύρω από τις φυσικές ικανότητες. Θέλουμε να δείξουμε πως οι ομάδες λειτουργούν όταν έχουν παραπάνω από έναν αγώνα μέσα στην εβδομάδα. Αυτή η εμπειρία υπάρχει μόνο στους ανθρώπους που σχετίζονται με μεγάλες ομάδες, αλλά πρέπει να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι. Αντίστοιχα θα υπάρξουν ομιλίες με το πόσο προπονητικό φορτίο θα πρέπει να υπάρχει μέσα στην εβδομάδα. 

Τώρα, πλέον, καταγράφεται κάθε δευτερόλεπτο προπόνησης. Έχει να κάνει και με το πως μετράμε την επιβάρυνση. Ο εξοπλισμός δεν είναι απλησίαστος οικονομικά και οι νέοι γυμναστές όταν αποκτήσουν πρόσβαση θα μπορούν να πάρουν καλύτερες αποφάσεις ακόμη και κατά την διάρκεια των αγώνων». 

Κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που έγινε τη φετινή χρονιά δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Το βάθος του ρόστερ είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να βλέπεις πράγματα πριν συμβούν. Όπως την επιβάρυνση ενός ποδοσφαιριστή. Είναι πολλές παράμετροι, όχι μία».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.