Το «στοίχημα» του Χαριστέα, ο Ντίνος και ο ρόλος του Καρυπίδη

Βασίλης Μάστορας21 Μαρτίου 2020

Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Οτι γίνεται έχει ως στόχο να μειωθούν οι πιθανότητες της αποτυχίας. Οι… άμυνες είναι το σοβαρό και ψαγμένο σκάουτινγκ, το «σκανάρισμα» του προπονητή κ.ο.κ. Δεν είναι εύκολο πράγμα να έχει κάποιος στις επιλογές του απόλυτο ποσοστό επιτυχίας. Είναι αναγκαίο όμως να γίνονται επιλογές οι οποίες θα έχουν λιγότερες αποτυχίες απ’ ότι επιτυχίες. Αυτό πρέπει να είναι νόμος γιατί διαφορετικά για τις ομάδες διαγράφεται αγωνιστική και οικονομική αποτυχία.

Μία λάθος επιλογή που στοιχίζει ακριβά έχει παρενέργειες πέραν των οικονομικών. Ενας παίκτης με ακριβό συμβόλαιο όταν δεν έχει θέση στην 11αδα και συνεχίζει να αμείβεται, ενώ ζεσταίνει στον πάγκο, μοιάζει μ’ ένα σάπιο φρούτο μέσα στο καφάσι. Γίνεται μεγάλη ζημιά στο balance των αποδυτηρίων και δημιουργεί, συνήθως, τεράστιες παρενέργειες.

Οι περισσότεροι τεχνικοί διευθυντές στην Ελλάδα δεν έχουν κάποια ξεχωριστά εφόδια γνώσης. Είναι πρώην ποδοσφαιριστές ή μάνατζερ. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Το ζήτημα είναι να έχουν ταλέντο ώστε να υπηρετήσουν με αποτελεσματικότητα τον ρόλο τους.

Ο Αρης μετράει αποτυχημένες κινήσεις από τον πρώην τεχνικό διευθυντή Ντίνο Διαμαντόπουλο. Ατομο που δεν είχε βαρύ βιογραφικό. Τέτοιο που να δικαιολογεί την πρόσληψη του στην ομάδα. Δυσανάλογο θα έλεγα σε σχέση με το brand του Αρη. Πρώην εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών, με ένα άχρωμο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό , προϊόν της συνεργασίας του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Το αρνητικό του αποτύπωμα τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά στον Αρη έντονο. Πρόβλημα-βαρίδιο, το οποίο υποχρεωτικά το διαχειρίζεται πλέον ο Αγγελος Χαριστέας. Οχι και τόσο αποτελεσματικά μέχρι τώρα, γιατί δεν έχει στα χέρια του όλα τα απαιτούμενα «εργαλεία». Στις αναφορές του για τον νέο σχεδιασμό του Αρη ο Χαριστέας μιλάει δηκτικά για όσα έγιναν μεταγραφικά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και υπόσχεται να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα του; Θεωρητικά έχει περισσότερα εφόδια απ’ ότι ο Ντίνος Διαμαντόπουλος. Εχει διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα στον χώρο του ποδοσφαίρου, γνώσεις και σύγχρονη σκέψη στην οργάνωση ενός κλαμπ. Το κυριότερο; Δεν θέλει, για λόγους επαγγελματικής υστεροφημίας, να αφήσει πίσω του, στην ομάδα που τον «γέννησε», καμένη γη. Και μόνο αυτά λοιπόν είναι καλή βάση για να χτισθεί πάνω της ο νέος Αρης. Προϋπόθεση; Να του δείξει εμπιστοσύνη ο κ. Καρυπίδης, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τον αθλητικό στόχο και το μπάτζετ. Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.