Το στοίχημα για τον Άρη είναι η πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος

Δημήτρης Κανελλάκης24 Νοεμβρίου 2020

Η πορεία του Άρη, έως τώρα, στο πρωτάθλημα, είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακή. Αυτό που, προσωπικά, με εντυπωσιάζει, είναι η αποτελεσματικότητά του.


Είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά για τους “κίτρινους”, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, από τότε, δηλαδή, που επέστρεψαν στην Super League. Κι είναι ένα στοιχείο η αποτελεσματικότητα το οποίο έχει να κάνει με τις μεγάλες ομάδες και την δυνατότητα που έχουν, ακόμη κι όταν δεν είναι στην καλύτερη μέρα τους, ακόμη κι όταν δεν έχουν παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Αυτό ακριβώς μου βγάζει ο Άρης στα επτά ματς από την έναρξη του πρωταθλήματος: ότι είναι μια καλή ομάδα, με αρκετές, όμως, αδυναμίες, τις οποίες, ωστόσο, καταφέρνει να διαχειρίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τον πληγώνουν.

Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, να έχει τόσο σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, όπως είχε ο Άρης στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος και να καταφέρνει να γυρίζει παιχνίδια από το 0-2, να μην του κοστίζει η... τρικυμία στα μετόπισθεν.

Μεγάλη υπόθεση, επίσης, είναι για τους “κίτρινους” ότι υπό οποιεσδήποτε αντιξοότητες πετυχαίνουν να ισορροπούν και να φέρνουν τα πράγματα προς τη δική τους πλευρά.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό και αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που τα πάντα είναι καλά για την ομάδα του Μάντζιου, οι συνθήκες εξαιρετικές, όπως ακριβώς θα τις ήθελε κάθε προπονητής πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Το ζητούμενο, πια, για τον Άρη, είναι να αποδείξει ότι μπορεί να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, να μας δείξει ότι είναι ικανός να έχει διάρκεια και να μπορεί απέναντι στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος να είναι εξίσου ουσιαστικός όπως και στα άλλα παιχνίδια.

Αν θέλει να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο και να αποδείξει πως μπορεί να κοντράρει τις ομάδες κορυφής, να μπει σφήνα ανάμεσά τους, είναι απαραίτητο να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό που έχει μπροστά του.

Υπ' αυτή την έννοια, είναι ένα από τα πρώτα crash tests του επιπέδου κορυφής για τον Άρη το ματς με τον Ολυμπιακό.

Κι είναι ένα από τα ματς που πείθουν και τον κόσμο, εφόσον η ομάδα του τα κερδίζει, ότι είναι ικανή να πάει σε άλλο status, να κοντράρει τους πραγματικά ισχυρούς, όχι να πανηγυρίζει επειδή τερμάτισε ψηλότερα από κάθε άλλη της... δεύτερης ταχύτητας του πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.