Το στέγαστρο Καλατράβα και τα 43 εκατ. ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο

Κυριάκος Θωμαϊδης01 Οκτωβρίου 2023

Το στατικό πρόβλημα στο στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ διαπιστώθηκε μόλις προχτές. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Είναι πάγια τακτική των εκάστοτε υφυπουργών Αθλητισμού να παρατείνουν τις άδειες λειτουργίας των σταδίων και των γηπέδων. Ακόμη κι αν δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζει ο νόμος.


Πριν από μία δεκαετία η Εισαγγελία Αθηνών είχε παρέμβει, επισημαίνοντας τους κινδύνους. Μάλιστα οι τότε αθλητικοί εισαγγελείς στύλωσαν τα πόδια και αρνήθηκαν να προχωρήσουν στις σχετικές παρατάσεις. Ως δια μαγείας οι εισαγγελικοί λειτουργοί αντικαταστάθηκαν και οι παρατάσεις δόθηκαν.

Η στήλη είχε επισημάνει επανειλημμένως τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των θεατών και των διαγωνιζομένων. Από τότε που παρατηρήθηκε η πρώτη ταλάντωση στο ΟΑΚΑ, πριν από πέντε χρόνια.

Ο προκάτοχος του Γιάννη Βρούτση, ο Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε με χαρακτηριστική ευκολία παράταση στην άδεια λειτουργίας του μεγαλύτερου σταδίου της χώρας. Το ίδιο και ο κ. Βρούτσης που υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ της 30 Αυγούστου 2023.

Κι όμως: Την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο στέγαστρο Καλατράβα την επισήμανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2021, σε δημόσια τοποθέτησή του, προανήγγειλε επανασχεδιασμό και εργασίες συντήρησης στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε άλλα στάδια. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι εντός δεκαημέρου θα εκταμιευθούν τα πρώτα χρήματα από τα 43 εκατ. ευρώ, ένα κονδύλι που προβλέπεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μήπως ήρθε η ώρα να μας πει ο πρωθυπουργός τι έγιναν αυτά τα 43 εκατ. ευρώ, που και πως διατέθηκαν και γιατί δεν προχώρησαν οι προαναγγελθείσες εργασίες στο στέγαστρο Καλατράβα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Όπως των 60 χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού που κατέκλυσαν προ δεκαπενθημέρου το στάδιο.

Με τη σωματική ακεραιότητα του πολίτη δεν μπορεί να παίζει κανείς. Η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.