Το σκορ δίνει ελπίδα στον Αρη… αλλά με μια προϋπόθεση

Βασίλης Βλαχόπουλος11 Φεβρουαρίου 2021

Προφανώς το εύθραυστο 2-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη δίνει ελπίδα πρόκρισης στον Αρη αλλά με την προϋπόθεση ότι στον δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» θα αποφύγει τα παιδαριώδη λάθη. 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, είναι προφανέστατο ότι ο Ολυμπιακός είναι (τουλάχιστον) μια ταχύτητα πάνω απ’ όλες τις ομάδες. Αυτό φάνηκε χθες και στην πράξη γιατί ακόμη και ο Αρης που έχει αυτό το στοιχείο στα στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητάς του, υπήρξαν στιγμές όπου είχε μεγάλη δυσκολία στο να «ματσάρει» τον αντίπαλό του σ’ αυτόν τον τομέα. 

Σε σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ο Εμάνουελ Σάκιτς, βλέποντας… εφιάλτες στην αριστερή πτέρυγα με τον Ρατζέλοβιτς και αναγκάζοντας τον Ακη Μάντζιο να τον αλλάξει πλευρά. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, ο Αρης είχε πρόβλημα ελέγχου της επιθετικότητας των Κάιπερς, Βρουσάι. Αντιθέτως, στο δεύτερο είχε καλύτερο έλεγχο αλλά τα ατομικά λάθη, σαν τα δύο που έκανε ο Λίντσεϊ Ροζ, λίγο έλειψαν να τον βάλουν σε τρομερά μειονεκτική θέση.

Σε γενικές γραμμές, ο Αρης στάθηκε καλά σ’ ένα γήπεδο όπου για τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων είναι κατηφορικό, αλλά για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος και πιο έξυπνος στο δεύτερο παιχνίδι. Χθες, ο Φακούντο Μπερτόγλιο έκανε ίσως το πιο δυσλειτουργικό παιχνίδι του καθώς οι περισσότερες από τις πάσες του ήταν λανθασμένες, με συνέπεια να πεταχτούν στα σκουπίδια, προϋποθέσεις οι οποίες θα μπορούν να φέρουν κάτι καλό.

Κλείνοντας, αυτό το 2-1 διατηρεί ανοιχτούς λογαριασμούς, αναζωπυρώνει τη φλόγα της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει του δεύτερου αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά προϋπόθεση πρόκρισης είναι η αποφυγή φτηνών λαθών (ασχέτως του ότι δεν πλήρωσε το τίμημα αυτών) αλλά και να λειτουργήσει με εξυπνάδα στην επίθεση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.