Το σκεπτικό των «μπερδεμένων» προκάλεσε το γέλιο της... αρκούδας

Δημήτρης Μπούζας12 Φεβρουαρίου 2020

Ικανοποιημένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε την καταβαράθρωση ενός σαθρού θεσμικού εγχειρήματος μιας επιτροπής που την αποτελούσαν φυτευτοί, αφελείς, αλλά και χειραγωγούμενοι.

“Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι”, λέει ο θυμόσοφος λαός για υποθέσεις και περιπτώσεις, όπως αυτή που επιχείρησαν να στήσουν, αλλά και να διεκπεραιώσουν από κοινού, εκπρόσωποι του αθλητικού μας παρακράτους και μέλη συγκεκριμένης επιτροπής (ΕΕΑ) ελεγχόμενης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο τελευταίος είχε “φροντίσει” την ύστατη στιγμή να την στελεχώσει με φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία δυστυχώς με την περίεργη συμπεριφορά τους τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και τον οδήγησαν πολύ νωρίς να βρεθεί στο “περιθώριο” και προφανώς να αποτελέσει και το πρώτο θύμα ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού. Δυστυχώς και για τον κύριο Υφυπουργό, αλλά και για την επιτροπή των μπερδεμένων (ας μου επιτραπεί να την ονομάσω έτσι, από τη στιγμή που τα ίδια τα μέλη της ομολόγησαν στα ξεκατινίσματά τους ότι μπέρδεψαν τα παντελόνια με τα φουστάνια, ή τα σώβρακα με τις γραβάτες, όπως θα έλεγε και ο Σκαμπαρδώνης) τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμεναν.

Με συνέπεια το σενάριο (έμπνευση της Σουζάνας, που σήμερα υπηρετεί πιστά το νέο αφεντικό της το οποίο μέχρι “προχθές” το χαρακτήριζε ως το μεγαλύτερο υπεύθυνο της καταστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου) να τιναχτεί στον αέρα. Παράλληλα, το θεσμικό έκτρωμα που επιχειρήθηκε να ενταφιάζεται, σήμερα σαβανωμένο, μ’ ένα πόρισμα μνημείο άμετρης νομικίστικης αερολογίας, με κυβιστήσεις και ακροβασίες, που το ξεχείλωσαν και το εξαθλίωσαν. Γυμνό τελείως από επιχειρήματα με εμφανή πρόθεση απομάκρυνσης από την ουσία, την αλήθεια και την πραγματικότητα, σε μερικές των περιπτώσεων και με διάθεση παγίδευσης και εξαπάτησης εκείνων που είχαν την καλή διάθεση διαβάζοντάς το να αποκομίσουν ένα στέρεο και σοβαρό συμπέρασμα. Χωρίς υπερβολή, όλα αυτά τα σκοτεινά ύποπτα και μυστηριώδη που στήθηκαν τόσο εύκολα και υποστηρίχθηκαν τόσο επιπόλαια από κάποιους που είχαν χρέος να αντιδράσουν και όχι να συνταχθούν με τους εμπνευστές και κατασκευαστές αυτής της σκευωρίας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Η οποία για ακόμα μια φορά όμως διαπίστωσε τι συμβαίνει στον χώρο και ποιοι εξακολουθούν να ελέγχουν τα εκάστοτε κυβερνητικά ρετιρέ, αλλά και τα υπόγεια της δικαιοσύνης. Όσο για το πολυσέλιδο “σκεπτικό”, είναι για τα μπάζα και για τα σκουπίδια. Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε βέβαια ότι αυτό το σκεπτικό, όπως και τα ξεκατινιάσματα με τις παραληρηματικές αντιδράσεις συγκεκριμένων αφελών μελών διασκέδαζαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη. Ιδιαίτερα όμως ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε αυτή η παράσταση - αναφερόμαστε στο κωμικοτραγικό σκεπτικό - προκάλεσε το γέλιο της αρκούδας.

Πιστεύουμε ότι εκτός από το γεγονός ότι σαβάνωσε το εγχείρημα... της Σουζάνας. έκλεισε και τον κύκλο των μπερδεμένων μελών της ύποπτης επιτροπής (διορισμένων, ελεγχομένων, αλλά και συγκεκριμένων αφελών).

Υ.Γ.: Ιδιαίτερα σημαντικό το βραδινό παιχνίδι. Η διασφάλιση της πρόκρισης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη, αλλά και μεγάλο χρέος, του Φερέιρα και των παικτών του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.