Το σκαλοπάτι του Άρη δε θέλει βιασύνη

Μάνος Χατζάκης13 Σεπτεμβρίου 2020

«Θέλουμε να ανέβουμε σκαλοπάτι. Είμαστε νέα ομάδα και πρέπει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να δέσουν οι ποδοσφαιριστές και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε». Αυτά είπε, χθες, ο Άγγελος Χαριστέας, λίγες ώρες πριν τη σέντρα της πρεμιέρας κόντρα στη Λαμία.

Σαν να έβλεπε... μπροστά, ο αθλητικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η βιασύνη και τα... ασφαλή συμπεράσματα από την πρώτη αγωνιστική, δεν είναι καλός σύμβουλος, για τον Άρη, ο οποίος προσπαθεί να βαδίσει με σταθερό βήμα.

Το πρώτο (βήμα), έγινε τη χρονιά της επιστροφής στη Super League 1 -συμπτωματικά απέναντι στη Λαμία- και συνεχίστηκε την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το συνολικό έργο δεν παίζεται στην πρεμιέρα, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι θέατρο.

Τουλάχιστον αφελές να μιλήσουμε για ετοιμότητα, στη χρονική στιγμή που διανύουμε, όπως και για το ποιοι κάνουν και ποιοι όχι στην ομάδα. Αρκεί να αναλογιστούμε πώς ολοκληρώθηκε το περασμένο Πρωτάθλημα, πόσα προβλήματα παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι και πόσος χρόνος χρειάστηκε, για να συγκροτηθεί ομάδα.

Βάσει των παραπάνω, η απάντηση είναι εύκολη. Χρειάζεται χρόνος, παρά το γεγονός πως τα επίσημα ματς ξεκίνησαν με... καρδιοχτύπι, αλλά, όπως είπαμε, η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Το λέμε για εκείνους, οι οποίοι βιάστηκαν να προδικάσουν... γκέλα, χωρίς να υπολογίσουν ότι 45 λεπτά είναι (υπερ)αρκετά, για βρει η ομάδα ρυθμό και να φτάσει στα γκολ.

Οταν “δέσουν” τα συστατικά του... γλυκού, τότε θα έρθει και το ποδόσφαιρο, αν κι αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και οι πάντες κρίνονται από το αποτέλεσμα. Δεν θα αλλάξει, τώρα, η πραγματικότητα.

Ο Άρης έχει να ανεβεί πολλά σκαλοπάτια, όπερ σημαίνει ότι μπροστά υπάρχει ανηφόρα. Δεν χρειάζεται βιασύνη, όπως δεν χρειάζονται και ακραία συναισθήματα χαράς ή απογοήτευσης.

Η αλλαγή στην προσέγγιση, είναι δείγμα ωριμότητας και προόδου. Σαν και του “κιτρινόμαυρου” συνόλου, το οποίο μόλις πάτησε στο πρώτο φετινό σκαλοπάτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.