«Το σκάκι βοηθάει τα παιδιά και στη ζωή τους και στα αθλήματα που επιλέγουν»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2022

Το μέλος του Σκακιστικού Συλλόγου του Κορδελιού Ευόσμου, Αριστείδης Πατεράκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έξυπνη ιδέα που είχε ο σύλλογος να χρησιμοποιήσει τη πολυσυζητημένη φωτογραφία που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και απεικονίζει τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να αναμετρώνται σε μία παρτίδα σκάκι, με λεζάντα: «να περάσουν να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους και να αφήσουν τις δικαιολογίες ότι λείπουν στο Κατάρ!».

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ιδέα ήταν του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου, οποίος διακρίνεται για το χιούμορ του, και όταν πρότεινε την ιδέα συμφωνήσαμε όλοι να προχωρήσομε στην ανάρτηση, αλλά δεν περιμέναμε να είχε τέτοια απήχηση. Υπάρxει βέβαια κάτι παράδοξο, γιατί το σκάκι με το ποδόσφαιρο δεν έχει πολλά κοινά. Παρόλα αυτά ήταν μια μαγική ανάμειξη αυτών των δύο αθλημάτων, αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως άθλημα το σκάκι, και αυτό ήταν το εντυπωσιακό.

Εμείς απευθυνόμαστε κυρίως σε παιδιά, έχουμε βέβαια και άλλα τμήματα, αλλά τα παιδιά έχουν κυρίαρχο ρόλο στο σύλλογό μας. Φέτος έχουμε 90 μέλη και αποτελεί ρεκόρ για εμάς. Το σκάκι δεν το αγαπούσα μέχρι να δω ότι τα παιδιά μου κερδίζουν από αυτό. Ως πατέρας βλέπω και τα δύο μου τα παιδιά, που παίζουν μπάσκετ, ότι ο τρόπος που λειτουργούν στη ζωή τους, όχι μόνο στο άθλημα που κάνουν, ότι το σκάκι τους έχεις βοηθήσει να υπολογίζουν τις επόμενες κινήσεις τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.