Το σήμερα είναι το χθες,του αύριο

Αρις Νικολάκης14 Μαρτίου 2020

Γίνουν, δε γίνουν τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος… Βάλει, δε βάλει ο Θεός το χέρι του (αλλιώς σωτηρία από τον κορωνοϊό δεν βλέπουμε και θα πάμε – που λέει ο λόγος - κατ’ ανάθεμα! )… Ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός κυρίως, να ψαχθεί. Οφείλει, να οργανωθεί για να ανασυγκροτηθεί. Δίχως τούτο βέβαια, να σημαίνει πως δεν είχε οργανωθεί και δεν είχε επί Ιβάν Σαββίδη ανασυγκροτηθεί. Σαφές; Σαφέστατο!

Με την πάροδο του χρόνου όμως, επέρχεται φθορά. Είναι νόμος της φύσης. Ο χρόνος φθείρει. Ίσως μάλιστα… Με την έννοια του δεν αποκλείεται… Αυτή η φθορά να είναι και μία αιτία για την μη ανταπόκριση – μέχρι σήμερα τουλάχιστον – του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου στις απαιτήσεις του κόσμου του. Λέμε…

Ως εκ τούτου είναι εύλογη η ανάγκη (στην οποία κατά πως φαίνεται ανταποκρίνεται η ΠΑΕ) εκ νέου οργάνωσης κι ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ ως οργανισμού. Τούτο δε, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας κατά κανόνα. Με εξαίρεση τον ιδιοκτησιακό καθεστώς βεβαίως, βεβαίως. Αυτό έλειπε!

Και μην σπεύσετε, να αποδώσετε τις σημερινές αναφορές μας στην επιστροφή στις επάλξεις της Τούμπας του Κυριάκου Κυριάκου. Παρεμπιπτόντως, αυτή αποτέλεσε μία ακόμη αποκλειστική είδηση της “Μ”. Για να παινέψουμε το σπίτι το οποίο μας φιλοξενεί!

Οι αναφορές μας αποδίδονται στην επιτακτική – και το τονίζουμε επιτακτική – ανάγκη γενικής κι ουχί ειδικής αναδιάρθρωσης τού ΠΑΟΚ ως οργανισμού. Όχι με την έννοια “φύγε εσύ, έλα εσύ”. Με την έννοια της καταγραφής σημείων των καιρών, αδυναμιών και λαθών. Με την ανάλυση και τη μελέτη τους. Την αναζήτηση εξαιρετικών λύσεων. Το όνομα και μόνον του Ιβάν Σαββίδη είναι πόλος έλξης τέτοιων λύσεων. Και της επιλογής των καλύτερων προσώπων.

Μη λησμονείτε επίσης, πως εφέτος με την εμπλοκή του ΠΑΟΚ σε δικαστικές διαμάχες με πολιτικές εμπλοκές διευρύνεται ο ορίζοντας αναγκών βελτίωσης κι ενίσχυσης του σε πλείστα όσα εξωαγωνιστικά μέτωπα. Και δεν αποτελεί αυτή μομφή στις υπάρχουσες ...δυνάμεις της ΠΑΕ οι οποίες μάχονται στα δικαστήρια.

Και που είστε; Δεν έχει νόημα να επείγεσαι. Το σημαντικό είναι να προλαβαίνεις...

Γενικά λοιπόν, παρακαλούμε πολύ να μη θεωρηθεί μομφή οποιαδήποτε από τις σημερινές αναφορές μας για οποιονδήποτε μάχεται επί του παρόντος για τα δίκαια και τα κεκτημένα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Επί τού μέλλοντος – έστω και μεσούσης της λαίλαπας του κορωνοϊού – είναι οι αναφορές μας. Ξέρετε γιατί; Απλά, επειδή το Σήμερα είναι το Χθες του Αύριο!

Δεν είχε κι ακόμη δεν έχει… δυνάμεις ο ΠΑΟΚ, για να αντιμετωπίσει όλα, όλα εξελίσσονται εναντίον του εφέτος. Και δεν είναι αντίπαλοι του μόνον οι άλλες ΠΑΕ. Ήταν η τέως(συγ)Κυβέρνηση κι είναι η νυν Κυβέρνηση επί παραδείγματι.

Αν κι ουδείς πλέον, γνωρίζει πως ξημερώνει ο Θεός την ημέρα αύριο κι άπαντες οφείλουμε, να αναλάβουμε τις ατομικές ευθύνες μας και να μην απλά, προσευχόμαστε… Δεν παύει να υφίσταται θέμα αναδιοργάνωσης κι ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ ως οργανισμούενόψει της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου.

Έστω κι εάν ακόμη δεν ολοκληρώθηκε και δεν γνωρίζουμε πότε, πως κι εάν κι εφ’ όσον ολοκληρωθεί η τρέχουσα. Κι είπαμε: το Σήμερα είναι το Χθες του Αύριο!

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.