Το σερί του Ολιβέιρα και οι ήττες των πρώην προπονητών!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας06 Νοεμβρίου 2020

Η Πόρτο επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ, στον όμιλο του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αλλά εκείνο το οποίο αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός είναι η συχνότητα σκοραρίσματος του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο 28χρονος αρχηγός των “δράκων” (φορούσε το περιβραχιόνιο), ο οποίος είχε αγωνιστεί με επιτυχία στον ΠΑΟΚ ως δανεικός με 11 ματς και τρία γκολ στη Super League 1 στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19, βρίσκεται πλέον σε top φόρμα.

Βρήκε δίχτυα στο ματς με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων (2-0), ενώ πριν από το ματς με τη Μαρσέιγ είχε σκοράρει με πέναλτι στο Πρωτάθλημα κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, αν και η Πόρτο γνώρισε ήττα σοκ με 3-2.

Ο Ολιβέιρα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πάλι με πέναλτι, αφού σημείωσε τέρμα και κόντρα στους Γάλλους της Μαρσέιγ (έκανε το 2-0).

Φέτος, στην Primeira Liga της Πορτογαλίας έχει σημειώσει τρία τέρματα σε έξι παιχνίδια, με τους περσινούς πρωταθλητές Πορτογαλίας να απέχουν αυτή τη στιγμή πάντως έξι βαθμούς από την κορυφή και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.


Το ρεκόρ του προέδρου

Από τον αγώνα του Οπόρτο, πάντως, προκύπτει ακόμη ένα ενδιαφέρον στατιστικό.

Από τότε που ο Πίντο Ντα Κόστα έγινε πρόεδρος στην Πόρτο, πίσω στο 1982, κάθε προπονητής των “δράκων”, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς!


Ετσι, συνέβη και με την περίπτωση του Αντρέ Βίλας Μπόας, αφού έγινε ο 11ος τεχνικός, ο οποίος γνωρίζει την ήττα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.