Το σχέδιο απόδρασης και η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team16 Μαΐου 2021

Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε ότι στο σύγχρονο μπάσκετ κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να… δώσει κάτι στον αντίπαλο με την προοπτική να της αφαιρέσει τον κύριο τρόπο έκφρασής της στην επίθεση.

Αυτό έκανε ο Άρης Λυκογιάννης στον δεύτερο αγώνα με την ΑΕΚ καθώς η ανάδειξη του Γιανίκ Μορέιρα σε πρώτο σκόρερ της «Ενωσης» ήταν επιλογή του ΠΑΟΚ!

Με τέσσερις αγώνες στο διάστημα μιας αγωνιστικής περιόδου, προφανώς δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κρύψουν τα τεχνικά επιτελεία. Πολλές φορές όμως προκύπτουν γεγονότα τα οποία δημιουργούν νέα βάση δεδομένων.

Στην περίπτωση του ζευγαριού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, το νέο δεδομένο προέκυψε από τον σοβαρό τραυματισμό του Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος αποτελούσε τον πιο σταθερό και αξιόπιστο τρόπο έκφρασης της «Ενωσης» στην επίθεση.

Αυτή η απουσία αυτομάτως αύξησε το επίπεδο ευθύνης στους υπόλοιπους γκαρντ και κυρίως στον παίκτη που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Αμερικανό αλλά και εξελίχθηκε σε «καταλύτης» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Τον Ντάριλ Μεϊκον.

Στον δεύτερο αγώνα, ο βασικός αγωνιστικός στόχος του ΠΑΟΚ ήταν ο τελευταίος καθώς έκανε τα πάντα για να μην τον βάλει στο παιχνίδι. Το ίδιο ίσχυσε και με τους υπόλοιπους παίκτες της περιφερειακής γραμμής της ΑΕΚ και κυρίως για τους Ματ Λοτζέσκι, Γιόνας Μασιούλις.

Ηταν επιλογή του ΠΑΟΚ να μην δίνονται βοήθειες στους ψηλούς της ΑΕΚ, όταν η τελευταία «ακουμπούσε» την μπάλα (κυρίως) στον Γιανίκ Μορέιρα. Δηλαδή, ο Αρης Λυκογιάννης θυσίασε τους πόντους που ήξερε ότι θα δεχόταν από τον Αφρικανό σέντερ με απώτερο σκοπό να μην επιτρέψει στους γκαρντ της ΑΕΚ να βρουν ρυθμό. Και το κατάφερε γιατί η ομάδα του είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης περιορίζοντας τον αντίπαλό της στους 73 πόντους!

Αυτό το σχέδιο (με κάποιες παραλλαγές) σκοπεύει να εφαρμόσει και στον 3ο τελικό, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει στην απόδραση από το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης» και στην πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.