Το ρόστερ απαιτήσεων και ο ρόλος του Μάντζιου

Βασίλης Μάστορας08 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρης με τις κινήσεις που έκανε λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, δικαιούται να καυχιέται ότι έχει ένα πλήρες και ποιοτικό ρόστερ. Με παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέσεις, που κουβαλάνε πολλά κιλά εμπειρία και ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους. Η απόκτηση των Γκαρσία, Κάτσε, Σίλβα και Μπεναλουάν ήταν το κερασάκι σε μία μεταγραφική περίοδο η οποία είχε προγραμματισμό. Κι αυτός δεν ακυρώνεται από το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έπιβεβαίωσαν το βιογραφικό τους. Κατά τη διάρκεια των φιλικών φάνηκαν τα υπόλοιπα κενά τα οποία η διοίκηση προσπάθησε και τα κάλυψε με τις κινήσεις των τελευταίων ημερών.

Θεωρητικά λοιπόν ο Αρης έχει πληρότητα στο ρόστερ, αλλά επειδή τα βιογραφικά δεν παίζουν ποδόσφαιρο έχει αξία οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν να δικαιώσουν τη φήμη τους μέσα στο γήπεδο.

Σ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει τεράστια συμμετοχή, όπως σε κάθε ομάδα και ο προπονητής. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα για τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος για πρώτη φορά θα διαχειριστεί ρόστερ με βαριά ονόματα και κάθεται στον πάγκο μίας ομάδας η οποία έχει υψηλούς στόχους.

Θεωρητικά έχει στα χέρια του εξαιρετικές πρώτες ύλες άρα θα πρέπει να ετοιμάσει ένα τραπέζι με αντίστοιχα εδέσματα. Το αν θα το καταφέρει θα φανεί στην πράξη. Το μικρό του βιογραφικό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στον Αρη. Η ποδοσφαιρική ιστορία έχει δείξει το αντίθετο. Αρα κάλιστα ο Μάντζιος μπορεί να μπει στην κατηγορία των εξαιρέσεων και να αποδείξει ότι όταν σ’ έναν προπονητή του δικού του παρελθόντος του δίνεται ένα καλό ρόστερ μπορεί να πετύχει υψηλούς στόχους. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει ο προπονητής του Αρη είναι αυτό της ηρεμίας στο αποδυτήρια με δεδομένο ότι τα 2/3 της ομάδας θα έχουν την απαίτηση να είναι στην ενδεκάδα. Αν το καταφέρει θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα.

FOCUS

Mόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Αρης κάνει μεταγραφές με συμβόλαια δύο χρόνων plus. Ακολουθεί την παροιμία « των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Οσο για τον ποιον κίνδυνο θέλουν να αποφύγουν, προσεχώς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.