Το «ράβε-ξήλωνε» του Αρη, η νίκη επί του Ιωνικού, τα κέρδη και ο ΠΑΟ

Βασίλης Μάστορας20 Οκτωβρίου 2022

Λίγες είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες άλλαξαν το 1/3 του ρόστερ τους και κατάφεραν να βρουν γρήγορα τον βηματισμό τους. Η Νάπολι είναι μία από αυτές, αλλά αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όταν η ίδια ομάδα αλλάζει και τρεις προπονητές πριν καλά καλά συμπληρώσει οκτώ αγώνες.

Ο Αρης λοιπόν αν είχε καταφέρει να βρίσκεται πάνω από το 60% της ετοιμότητας του, μ’ όλα αυτά τα δεδομένα, θα είχε πετύχει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Κι αυτό θα είχε μεγαλύτερη αξία γιατί οι «κίτρινοι» απέκτησαν και ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από μακρόχρονη απουσία από αγωνιστικές υποχρεώσεις ή από σοβαρούς τραυματισμούς. Η λογική λοιπόν έλεγε ότι θα έπρεπε να κυλήσουν οι αγωνιστικές ώστε η ομάδα να βρει τα πατήματα τους. Να κυλήσουν όμως χωρίς να υπάρξουν σοβαρά αγωνιστικά «τραύματα». 

Ο Αρης δεν το πέτυχε και η αποτυχία στην προσπάθεια του έχει να κάνει και με την κακοτυχία. Μπράμπετς και Ντουκουρέ, παίκτες-«κλειδιά» στην 11άδα τέθηκαν νοκ άουτ, οπότε ο προπονητής κλήθηκε να κάνει νέα πειράματα. Κάτι σαν πλαστική βάρκα με… τρύπες έμοιαζε η 11άδα του Αρη με τις αδυναμίες που είχε. Μέχρι να διορθωθεί η μία τρύπα, έχανε αέρα από κάποια άλλη. Αυτός είναι και ο λόγος που σε 12 επίσημους αγώνες από την 11αδα των «κίτρινων» πέρασαν 20 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει τα αγωνιστικά προβλήματα του. Η ιστορία μοιάζει με «ράβε-ξήλωνε», αλλά δεν υπήρχαν άλλες καλύτερες επιλογές για να σωθεί ό,τι σώζονταν.

Αρα ο χρόνος καταναλώθηκε χωρίς να χτιστεί ένας κορμός. Σπαταλήθηκε στον βωμό του να βρεθεί το κατάλληλο πλάνο για την 11αδα.

Ο Αρης «πέταξε» βαθμούς, έμεινε πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και δουλειά δεν μπορεί ακόμη κανείς να πει με σιγουριά ότι έγινε. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ιωνικό, να πάρει βαθμούς και ψυχολογία και να πάει στη «Λ. Αλεξάνδρας» με στόχο να κεφαλαιοποιήσει το κέρδος της προηγούμενης αγωνιστικής. Η πιθανή επιστροφή του Μπράμπετς δίνει αισιοδοξία για καλύτερη αμυντική συμπεριφορά. Οπως και το γεγονός ότι προπονητής και παίκτες έχουν προσθέσει χρόνο στη συνεργασία τους. Στην πράξη όμως θα φανούν όλα.

FOCUS

Η παρουσία της κυρίας Ειρήνης Καρυπίδη στην τελευταία σύσκεψη φορέων που έγινε στο ΥΜΑ-Θ με θέμα το νέο γήπεδο του Αρη και στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Τριμμάτης, δίνει την αίσθηση ότι μπαίνει… «καπέλο» στον επιχειρηματία. Προφανώς είναι μήνυμα στον νεόκοπο παράγοντα ο οποίος ακόμη δεν πήρε επίσημο τίτλο στην ΠΑΕ, αλλά σίγουρα πήρε πολλά επικοινωνιακά κέρδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.