Το Qatargate θολώνει, δυστυχώς, την εικόνα του συναρπαστικότερου Μουντιάλ

Δημήτρης Κανελλάκης13 Δεκεμβρίου 2022

Είναι βέβαιο πως το Μουντιάλ του Κατάρ δεν θα το θυμόμαστε μόνο για τις απίστευτες εκπλήξεις, τις τρομερές ανατροπές, τους συναρπαστικούς αγώνες και την πανωλεθρία που υπέστησαν πολλές από τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει στη μνήμη μας μόνο για αυτή την μοναδική ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής του χειμώνα.

Ασφαλώς και δεν θα το θυμόμαστε το Μουντιάλ του Κατάρ μόνο για τα υπέροχα γήπεδα στα οποία φιλοξενήθηκε, με τους καταπληκτικούς αγωνιστικούς χώρους οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο τους ώστε το θέαμα που προσφέρθηκε να είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Δυστυχώς, παρά τα πολλά θετικά που, αναμφίβολα, μπορεί να αναδείξει κανείς και να πιστώσει στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου που παρακολουθούμε, υπάρχουν και πάρα πολλά αρνητικά.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι... ματωμένες εγκαταστάσεις με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες την περίοδο κατασκευής των γηπέδων, οι καταγγελίες για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Κορυφή του παγόβουνου? Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, με αφορμή την εμπλοκή και την σύλληψη της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, κάνουν λόγο για τα πετροδόλαρα που έχουν πλημμυρίσει το Ευρωκοινοβούλιο κι ότι υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους Ευρωβουλευτές που χρηματίστηκαν προκειμένου να λειτουργήσουν υπέρ της δημιουργίας μιας άλλης εικόνας για το Κατάρ από αυτή που προαναφέρθηκε.

Το Μουντιάλ του Κατάρ δεν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας μόνο για τα πολύ ωραία που απολαμβάνουμε παρακολουθώντας τους αγώνες του.

Θα μείνει και για την διαφθορά και για τα σκάνδαλα, στα οποία μπλεγμένη βρέθηκε και μια Ελληνίδα πολιτικός. Και να ελπίσουμε πως δεν θα μας προκύψει κι άλλος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ελέγχονται κι άλλοι συμπατριώτες μας στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι έχουν δώσει δικαιώματα με τις δηλώσεις τους υπέρ του Κατάρ, όπως και η κ. Καϊλή.

Το Qatargate είναι γεγονός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μένει να δούμε πόσοι εμπλέκονται σ' αυτό, με ποιον τρόπο, ποιες κατηγορίες θα τους απαγγελθούν και πώς θα καταλήξει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.