Το ψάχνει ο Πάρντιου μέσα από δοκιμές

Γιώργος Στράντζαλης30 Νοεμβρίου 2022

Διάστημα που αφενός προσφέρεται για βελτίωση και αφετέρου δίνει την ευκαιρία στους προπονητές να δοκιμάσουν πράματα και πρόσωπα στις ομάδες τους, είναι αυτό της διακοπής, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προφανώς και ο Αρης του Άλαν Πάρντιου δεν μπορούσε να είναι η εξαίρεση, ιδιαίτερα από την αρχή της εβδομάδας όπου το πλάνο της προετοιμασίας τέθηκε σε εφαρμογή και σιγά σιγά κορυφώνεται, με τον Βρετανό τεχνικό να ανεβάζει καθημερινά την ένταση στις προπονήσεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για παράδειγμα χθες, όπου οι κιτρινόμαυροι προπονήθηκαν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το πρόγραμμα ήταν διάρκειας παραπάνω των δύο ωρών. Η ομάδα δούλεψε σε πολλούς τομείς με το ασκησιολόγιο να περιλαμβάνει… τα πάντα. Παιχνίδια κατοχής μπάλας με στοιχεία μετάβασης, τελειώματα φάσεων και στατικές φάσεις, επιθετική τακτική, ελεύθερο παιχνίδι και ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ταχυδύναμης.

Είναι ένα διάστημα το οποίο ο Άλαν Πάρντιου θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο με τους ποδοσφαιριστές που έχει διαθέσιμους, δουλεύοντας διάφορα πράγματα με την ομάδα του και δοκιμάζοντας ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, στη χθεσινή προπόνηση ήταν εκείνος που δούλεψε εντατικά τόσο με τους αμυντικούς όσο και στα τελειώματα των επιθετικών της ομάδας. Στη διάρκεια της τακτικής δε, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα (Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο), ενώ στη μεσαία γραμμή άλλοτε είχε εσωτερικό μέσο τον Νταμπό, άλλοτε τον Ματέο Γκαρσία και τον Μάνου και άλλοτε τον Ιτούρμπε. Γενικώς, ο Βρετανός είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να “δημιουργήσει” εναλλακτικές για το υπόλοιπο της σεζόν. Είτε μιλάμε σε σχηματισμούς είτε σε πρόσωπα. 

Παράλληλα, είναι ξεκάθαρο επίσης ότι στην προσπάθειά του να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού στην ομάδα του θα ανακατέψει την τράπουλα. Κι αυτό είναι ένα κομμάτι που αυτήν την περίοδο του δίνεται η δυνατότητα, κυρίως η πολυτέλεια του χρόνου, να δουλέψει με την ομάδα και να δουλέψει με τους παίκτες του σε καθημερινή βάση προκειμένου να περάσει καλύτερα τη φιλοσοφία και τα θέλω του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.