Το πρόβλημα στον άξονα και ο… απαραίτητος Ετέμπο

Γιώργος Στράντζαλης21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο τραυματισμός του Σέικ Ντουκουρέ στην τελευταία προπόνηση, πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, υποχρέωσε τον Άλαν Πάρντιου, στο ντεμπούτο του, να προχωρήσει σε μια αλλαγή στον άξονα της μεσαίας γραμμής σχηματίζοντας δίδυμο Πάπε Σέικ Ντιόπ και Νταμπό, τις μοναδικές διαθέσιμες επιλογές δηλαδή που είχε στο ρόστερ.

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο δίδυμο συνυπήρξε στο κέντρο.
Η πρώτη ήταν σε μία προπόνηση, όπου τους είχε βάλει μαζί για να τεστάρει τον βαθμό επικοινωνίας τους ο Απόστολος Τερζής.

Καμία άλλη φορά, ούτε σε προπόνηση, είχαν συνυπάρξει κι ασφαλώς αυτό στοιχειοθέτησε ρίσκο ως προς την επιλογή, περισσότερο δε για τον βαθμό ανταπόκρισης τους ως δίδυμο στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Η απόδοση του Μπρίαν Νταμπό ήταν ευχάριστη έκπληξη, ο Ντιόπ μπήκε στο παιχνίδι στο β’ ημίχρονο καθώς νωρίτερα είχε πολλά προβλήματα στις συνεργασίες του.

Με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης μέχρι τώρα του Σενεγαλέζου και της κατάστασης του Σέικ Ντουκουρέ, η ενσωμάτωση του Πίτερ Ετέμπο στην ομάδα κρίνεται απαραίτητη. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα και για τον Άγγλο προπονητή ο οποίος στη σειρά των απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν της διακοπής θα χρειαστεί να διαχειριστεί το πρόβλημα που υφίσταται στον άξονα του Άρη.

Η αρθροσκόπηση του Ντουκουρέ, μετά το χτύπημα στο γόνατο, μπορεί να βγήκε “καθαρή” αλλά ο Ιβοριανός έχει βεβαρυμμένο ιατρικό παρελθόν και για τον λόγο αυτό η επιστροφή του σε δράση θα γίνει σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή καθώς αυτή τη στιγμή ο παίκτης είναι στα “κόκκινα” και δεν πρέπει να επιβαρυνθεί.

Οπότε, δεδομένα ο  Άρης δεν μπορεί να βασιστεί στον απόλυτο βαθμό σε έναν χαφ με το δικό του ιατρικό παρελθόν. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους εξάλλου που το καλοκαίρι ήταν απαραίτητη η προσθήκη κεντρικού μέσου.

Ο Πίτερ Ετέμπο, ως μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, μπορεί να προσφέρει λύσεις και να δώσει στον Πάρντιου τη συν μια επιλογή που έλειπε για τον άξονα αλλά ερωτηματικό αποτελεί: 1) η άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι Κιτρινόμαυροι είναι ακόμη σε διαδικασία έκδοσης βίζας και 2) η αγωνιστική ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή και πόσος χρόνος που θα χρειαστεί ούτως ώστε να είναι σε θέση να έχει ουσιαστική προσφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.