Το πρόβλημα του σέντερ φορ λύνεται μόνο με μεταγραφή

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Ιανουαρίου 2022

Μετά και το χθεσινό (αρνητικό) αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου με τη Λαμία, ως οργανισμός, ο Άρης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην ενίσχυση του στη θέση του σέντερ φορ ή θα συνεχίσει να παίρνει φόρα και να χτυπάει ανελέητα το κεφάλι του στον τοίχο. 

Η απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά (ασχέτως της χρησιμότητάς του σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού) μπορεί να στοιχειοθετήσει μια πρώτης τάξεως δικαιολογία, επειδή όμως μεταξύ… κατεργαραίων πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Μαυριτανός δεν μπορεί να το λύσει. 

Ο Άρης καλείται να πάρει μια απόφαση, την οποία θα έπρεπε ήδη να είχε πάρει, γιατί τα τρένα περνούν κι αυτός κινδυνεύει να μείνει εκτός προνομιούχων βαγονιών. Με τρανταχτό παράδειγμα αυτό που έγινε χθες στο «Κλ. Βικελίδης». Κι επειδή (παραδοσιακά) θα τα ακούσει ο Άκης Μάντζιος, ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από το να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να φτάσει η μπάλα στην περιοχή.

Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι, πολλώ δε μάλλον ο Μάντζιος που ήταν και σέντερ μπακ στα ενεργά του χρόνια. Εκεί όλα εξαρτώνται από την επιθετική δεινότητα του καθενός και κανείς από τους παίκτες που αγωνίστηκαν χθες δεν έχει το στοιχείο του γκολ στο ρεπορτόριό του.

Φιλότιμοι είναι όλοι και κυρίως οι ποδοσφαιριστές της παλιάς φρουράς τους οποίους επέλεξε ο Μάντζιος, αλλά το γκολ δεν το έχουν. Και οι 16 τελικές προσπάθειες που έγραψε η στατιστική, ως επί των πλείστων, δεν ήταν ποιοτικός για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ο Άρης δεν έχει τον ποδοσφαιριστή που μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εδώ αρχίζει και τελειώνει η όλη συζήτηση για τον χθεσινό αγώνα γιατί τούτο είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης, συν ασφαλώς την κακή αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών που ήρθαν από τον πάγκο προεξέχοντος του… βαρύ και ασήκωτου Μπαντού Ντιαγέ αλλά και της απίστευτης γκαντεμιάς του διπλού τραυματισμού των Κουέστα, Ντένις. Η δε Λαμία έκανε αυτό που ξέραμε ότι θα κάνει. Μαζική άμυνα γιατί όλοι έχουν διαβάσει το παιχνίδι του Άρη, ξέρουν την αδυναμία του στην κλειστή άμυνα κι εκεί επενδύουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.