Το πρώτο βήμα ενός σοβαρού προγραμματισμού ή ένας.... «ανεμοφράχτης» για παν ενδεχόμενο;

Δημήτρης Μπούζας23 Δεκεμβρίου 2021

Αναμενόμενη, καθυστερημένη, αναγκαία, όπως και να χαρακτηριστεί, μεσούσης της σεζόν η πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή, θεωρείται μια κίνηση η οποία συνοδεύεται από προθέσεις και μηνύματα που αφορούν αποκλειστικά τον μεγαλομέτοχο. 

Εκ των πραγμάτων οφείλουμε να αποδεχθούμε πως η απόφαση του Ιβάν στοχεύει μονδιάστατα – όπως άλλωστε και διέρρευσε στα ΜΜΕ – στην ενίσχυση της ομάδας, που δείχνει παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της, αδύναμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν και στις φιλοδοξίες για διάκριση σε υψηλά επίπεδα. 

Χαρακτηρίσαμε μονοδιάστατη την πρόθεση του μεγαλομετόχου, γιατί δεν υπήρξαν άλλες παράλληλες κινήσεις οι οποίες κρίνονται κατεπείγουσες και αφορούν την αποδεδειγμένη και αυτοκαταστροφική δυσλειτουργία του «όλου οργανισμού». Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι έχει στο βάθος του μυαλού του ο Ιβάν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι όλοι και μαζί μας και ο κόσμος του ΠΑΟΚ να δείξουμε υπομονή. 

Στην εισαγωγή μας καταθέσαμε πως η συγκεκριμένη πρόσληψη σε συνδυασμό με τα όσα είχαν σαν συνέπεια να χαθεί πριν ακόμη τελειώσει ο πρώτος γύρος η ευκαιρία της διεκδίκησης του τίτλου, μαζί με τις ελπίδες που απέμειναν για να σωθεί η χρονιά, έγινε θετικά αποδεκτή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. 

Χωρίς αυτό το τελευταίο βέβαια να σημαίνει ότι κάποιοι δεν διατηρούν επιφυλάξεις, οι οποίες όμως δεν αφορούν ούτε το βιογραφικό αλλά ούτε και τς ικανότητες του νεοπροσληφθέντος Πορτογάλου, αλλά το «περιβάλλον» μέσα στο οποίο θα εργαστεί. Κι όταν λέμε περιβάλλον, εννοούμε μια συγκεκριμένη σέχτα και ασφαλώς όχι τον Λουτσέσκου. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες λοιπόν βλέπουν «με καλό μάτι» την κίνηση, ποντάροντας στην ελπίδα πως ο Ιβάν αναλαμβάνοντας μια τέτοια πρωτοβουλία να έχει κατά νου, μία πολύ σοβαρή και έμπρακτη ενίσχυση του εκλεκτού του. Κάτι που παράλληλα μπορεί να σημαίνει πως η ενίσχυση του ρόστερ μπορεί να αρχίσει άμεσα και να βοηθήσει την ομαλή και αξιοπρεπή πορεία, αλλά και την διεκδίκηση με αξιώσεις των δύο στόχων που απέμειναν. 

Υπάρχουν λοιπόν σκέψεις κι ελπίδες αυτός ο φιλόδοξος σχεδιασμός να μην αφορά μόνον τη νέα χρονιά αλλά και ένα μέρος της τρέχουσας. Με δύο λόγια, να έχει ληφθεί και κάποια πρόνοια ώστε ο Λουτσέσκου με ενισχυμένο ρόστερ να πορευτεί και να πετύχει ότι καλύτερο με το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Με αφορμή λοιπόν την άφιξη του νέου τεχνικού διευθυντή κάποιοι (οι περισσότεροι) μιλάνε για το πρώτο βήμα ενός σοβαρού προγραμματισμού.

Στον αντίποδα υπάρχουν οι δύσπιστοι (πιθανότατα υποψιασμένοι και κακοπροαίρετοι) που βιάζονται να την παρομοιάσουν με έναν ανεμοφράχτη σε πισωγυρίσματα και αδιέξοδες καταστάσεις. Συμφωνούμε με τους αισιόδοξους.

ΥΓ1: Δημοσιογραφία για τα μπάζα. Χειροκροτήματα, εύσημα κι επιβραβεύσεις για αυτούς που υποχρεώθηκαν, αφού πρώτα καταδικάστηκαν από την κοινή γνώμη, να παραδεχθούν πως έσφαλαν και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές. Το σαδιστικό της υπόθεσης είναι πως αυτοί που απένειμαν τα εύσημα, ουκ ολίγες φορές εξαπατήθηκαν δημοσιογραφικά από κάποιους εργολάβους συγκάλυψης λαθών, όταν εγκαλούσαν τους ενόχους και τους ζητούσαν εξηγήσεις για τα ανουσιουργήματα τους.

ΥΓ2: Προχθές είχαμε αναφερθεί στην εντυπωσιακή πορεία του Ουάρντα στην Κύπρο και την αντίστοιχη του νεαρού Λάμπρου στην Κρήτη. Ο τελευταίος με την νέα υπέροχη εμφάνιση του και την γκολάρα που πέτυχε, έστειλε τα χαιρετίσματα του σε αυτούς που τον ξαπόστειλαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.