Το Πρωτάθλημα του Big5: Ο Άρης πάνω από τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης08 Ιανουαρίου 2024

Σε ένα Πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδια δίνουν τους ίδιους βαθμούς. Είτε πρόκειται για ντέρμπι, είτε πρόκειται για θεωρητικά πιο εύκολα κατά περίπτωση ματς. Διανύοντας όμως τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και ενόψει των πλέι οφ στα οποία θα έχουν συμμετοχή μόνο οι πέντε «μεγάλοι» του ελληνικού Πρωταθλήματος, μαζί με μία ακόμη ομάδα που θα συμπληρώσει την εξάδα, έχει αξία να διαπιστώσουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε, ως τώρα, στα ντέρμπι του Big 5, μετά και τα δύο χθεσινά με τις νίκες του Άρη επί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού.

Η «Ένωση» είναι με διαφορά 1η σε αυτήν την άτυπη βαθμολογία, δεδομένου ότι δεν έχει χάσει κάποιο από τα πέντε ντέρμπι που έδωσε. Η έκπληξη όμως μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται από τον Άρη που έχει σκορπίσει εντός και εκτός έδρας βαθμούς στα λεγόμενα «μικρά» παιχνίδια, αλλά στα ντέρμπι τα καταφέρνει μια χαρά και είναι 2ος, πάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έχει περιοριστεί στο διπλό επί του Ολυμπιακού αφού στα υπόλοιπα ντέρμπι που έδωσε μέτρησε δύο ισοπαλίες (εντός με τον Άρη, εκτός με τον Παναθηναϊκό) και δύο ήττες (εκτός έδρας από ΑΕΚ και Άρη). Σε πιο δύσκολη κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός που νίκησε μόνο τον Άρη αλλά και ο Παναθηναϊκό αφού η μοναδική νίκη που έκανε σε αυτά τα ματς, ήταν στα… χαρτιά επί του Ολυμπιακού.

Η ως τώρα βαθμολογία των ντέρμπι λοιπόν έχει ως εξής…

ΑΕΚ 13 βαθμοί (4-1-0) 8-3 γκολ

Άρης 7 βαθμοί (2-1-2) 5-6 γκολ

ΠΑΟΚ 5 βαθμοί (1-2-2) 7-8 γκολ

Ολυμπιακός 4 βαθμοί (1-1-3) 8-11 γκολ

Παναθηναϊκός 4 βαθμοί (1-1-2) 6-6 γκολ

*Οι τρεις βαθμοί του Παναθηναϊκού στα χαρτιά επί του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.