«Το πρωτάθλημα της Σουζάνας και του... Λευτέρη Αυγενάκη»

Δημήτρης Μπούζας26 Ιουλίου 2020

Μια «εικόνα» χίλιες λέξεις. Συγχρόνως και απόδειξη ότι υπήρχαν Βορειοελλαδίτες που ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές, όρθωναν το ανάστημα τους στο κατεστημένο, χωρίς να λογαριάσουν το οποιοδήποτε κόστος. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόντουσαν δίπλα στον Γραμμένο «μια ζωή». Ένας εξ αυτών ο διεθνής διαιτητής Νίκος Φιλιππιάδης, ιδανική περίπτωση να ξεκαθαριστεί η βρωμιά στη διαιτησία. Προφανώς όμως ο πρόεδρος δεν τον σκέφτηκε ή δεν τόλμησε να τον προτείνει και πολύ περισσότερο να τον επιβάλλει. Κρίμα!

Είναι τόσο βουλιμικοί και διεστραμμένοι που ακόμη και τον τίτλο που κατέκτησαν δεν μπορούν να τον χαρούν, άσχετα με τα πανηγύρια τους και τις φιέστες τους. Κι αυτό όχι γιατί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν επικαλούμενοι την αγωνιστική τους ανωτερότητα, μετά την οπισθοχώρηση των ανταγωνιστών τους για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους έχουμε αναλύσει, αλλά γιατί τους κυνηγάνε και δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν οι άναρθρες κραυγές τους και το εκκωφαντικό μότο «αυτό το πρωτάθλημα είναι στημένο». Κραυγές και «μότο» που διατηρήθηκαν όσο πρωτοπορούσε βαθμολογικά ο βασικός τους ανταγωνιστής. Κάτι που το σταμάτησαν αμέσως μόλις ο Λευτέρης Αυγενάκης έστησε στον τοίχο τον ΠΑΟΚ και τον καθάρισε, αφαιρώντας του το δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο. Αυτό το τελευταίο βέβαια μπορεί να είναι μια καθοριστική εξωαγωνιστική παρέμβαση, όμως δεν απαλλάσσει τον ΠΑΟΚ από τις δικές του ευθύνες. Γιατί η ομάδα δεν αντέδρασε όπως όφειλε και όπως έπρεπε κι έτσι έδωσε το δικαίωμα στο τέλος, όλοι να καταλήξουν – και δικαίως – ότι δεν άξιζε αυτής της μεγάλη διάκρισης. Στην διάρκεια λοιπόν της κόντρας και μέχρι του σημείου εκείνου που οι νταμπλούχοι διατηρούσαν την πρωτοπορία, από τον Μαρινάκη μέχρι τον Σάββα και τον Τάκη Τσουκαλά, δεν άκουγες τίποτε άλλο από το να παίρνουν αμπάριζα όλα τα ΜΜΕ με πρώτα ανάμεσα τους τη NOVA και την ΕΡΤ για να ξεφωνίζουν ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο και το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Αφήνοντας να εννοηθεί, ότι ο πρωταθλητής θα ήταν ο ΠΑΟΚ. Έλα όμως που η μοίρα τους υποχρέωσε (λόγω και των μεγάλων ευθυνών το επαναλαμβάνουμε του ΠΑΟΚ) να δοξολογούν σήμερα έναν τίτλο σε ένα πρωτάθλημα που οι ίδιοι μετά πάθους και λύσσας θα προσθέταμε το χαρακτήριζαν στημένο. Υποχρεώθηκαν επίσης να το γιορτάσουν υποκρινόμενοι και για άγνωστους λόγους παραληρούντες, λησμονώντας πως οι ίδιοι το είχαν χαρακτηρίσει βρώμικο. Θα μου πείτε τώρα από ποιους να ζητήσεις τέτοιες ευαισθησίες; Όπως είναι γνωστό την ποδοσφαιρική παροικία των επιστημόνων δεν την διακρίνει μια σοβαρή και ειλικρινής θεώρηση των πραγμάτων. Άλλα λένε την μια ώρα, άλλα λένε την άλλη. Θαρρείς και οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται ένα σωρό αυτοεξευτελισμούς και αυτοαναιρέσεις.

ΥΓ: Όσο για τον πόλεμο που κήρυξαν στον Γραμμένο μας δίνει την ευκαιρία να του εκφράσουμε την συμπάθεια μας, από τη στιγμή μάλιστα που δεν βλέπουμε να υπάρχει περίπτωση να «επανέλθει». Παράλληλα όμως και να του θυμίσουμε ένα από τα σημαντικότερα λάθη που διέπραξε, κλωτσώντας τη μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης για να εξυγιάνει το χώρο. Ο συμπαθέστατος πρόεδρος πήγε, είδε και απέρχεται μόνος κι έρημος, αφού ξέχασε στη διάρκεια της προεδρίας του κάτι πολύ σοβαρό. Όταν ξεκίνησε για την Αθήνα λησμόνησε να εμπιστευτεί κάποιους μάχιμους και αδέκαστους έμπιστους φίλους και συνεργάτες του, που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν μέσα στην ζούγκλα του λεκανοπεδίου. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στην πλήρη εξυγίανση και άφησε πίσω του όρθια την παράγκα με τους Τριτσώνηδες και όλα τα λαμόγια να συνεχίζουν το βρώμικο και παρασκηνιακό έργο τους.

INFO: Η...αυτοδιακωμώδηση ενός τίτλου που προήλθε μέσα από ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε χαρακτηριστεί στημένο από εκείνους που το κατέκτησαν, όσο βρισκόταν στην πρωτοπορία ο ανταγωνιστής τους. Τα πανηγύρια της Πατούλενας και η σιωπή των αμνών της Κυβέρνησης για τη νέα τεράστια πρόκληση της παροικίας των επιστημόνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.