Το προσωπικό στοίχημα του Φερέιρα

Κώστας Πετρωτός01 Φεβρουαρίου 2020

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει αντιληφθεί τελευταία πολύ καλά ο Αμπέλ Φερέιρα είναι το πόσο διαφορετική είναι η δουλειά του στον ΠΑΟΚ σε σχέση με την περίοδο που εργαζόταν στην Μπράγκα. Και δεν αναφέρομαι στην καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις, αλλά στο περιβάλλον που υπάρχει γύρω του. 

Για τον Πορτογάλο τεχνικό και την ομάδα του, η πίεση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγαλύτερη. Βρίσκεται πλέον σε μία ομάδα που κάνει σταθερά πρωταθλητισμό και η δεύτερη θέση μόνο ως επιτυχία δεν εκλαμβάνεται. 

Αντίθετα, στην Μπράγκα η βασική στόχευση ήταν άλλη. Να αναδείξει παίκτες και, όπως συνέβη και με τον ίδιο, να αναδείξει και ταλαντούχους προπονητές. Το έκανε και με τον Φονσέκα που δουλεύει στην Ρόμα και παλιότερα και με άλλους.

Πλέον, ο ίδιος οφείλει να δείξει ότι διαθέτει σε μεγάλο βαθμό και ένα ακόμη ατού ως προπονητής, πέρα από τις αυτές καθαυτές τις προπονητικές ικανότητές του: ότι αντέχει στην πίεση. 

Ο τρόπος που σχολίασε στην συνέντευξη Τύπου την αντίδρασή του στην δυσφορία του κόσμου για την εμφάνιση κόντρα στον Βόλο, δείχνει ότι αντιλήφθηκε πως πρέπει να κρατά την ψυχραιμία του, ακόμη και σε καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες. Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημά του ως το τέλος της σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.