Το προφίλ της Λέφσκι Σόφιας

Metrosport Team15 Ιουνίου 2022

Τη Λέφσκι Σόφιας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η ομάδα από τη Βουλγαρία τερμάτισε στην τέταρτη θέση την περσινή αγωνιστική περίοδο και κέρδισε το κύπελλο επικρατώντας με 0-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, χάρη στο γκολ του Στεφάνοφ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Η Λέφσκι είναι ένας από τις δύο πιο επιτυχημένες ομάδες της χώρας, έχοντας κερδίσει 26 Πρωταθλήματα Βουλγαρίας και 27 Κύπελλα. Δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στο Βουλγαρικό πρωτάθλημα. Στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει φτάσει τρεις φορές στα προημιτελικά του Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και δυο φορές στα προημιτελικά του Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο 55χρονος Βούλγαρος, Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ο οποίος ανέλαβε για δεύτερη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2021, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στην πρώτη του θητεία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας είναι ο Γκιόργκι Μιλάνοφ με 1,3 εκατομμύρια ευρώ αξία, ενώ πρώτο... βιολί είναι ο επιθετικός Μπιλάλ Μπάρι, ο οποίος την περσινή σεζόν πέτυχε 10 γκολ σε 36 παιχνίδια.

Έδρα της είναι η «Vivacom Arena – Georgi Asparuhov» με 25.000 θέσεων. Το γήπεδο κατασκευάστηκε το 1960 και ανακαινίστηκε το 1999 αρχικά και το 2016 πιο πρόσφατα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.