Το πραγματικό Ευρωμπάσκετ αρχίζει στο Βερολίνο για την Εθνική!

Στέλιος Παρθενάκης31 Αυγούστου 2022

Η Εθνική Ελλάδας πέταξε για το Μιλάνο με τις ευχές όλων των Ελλήνων να τη συνοδεύουν για ένα μετάλλιο και γιατί όχι το χρυσό.

Το Ευρωμπάσκετ του 2022 δεν ξεκινάει ούτε την Πέμπτη σε Κολωνία και Τιφλίδα ούτε την Παρασκευή για την Εθνική μας στο Μιλάνο. Ξεκινάει στις 14 Σεπτέμβρη όταν και θα γίνει ο αγώνας που θα κρίνει αν η πορεία της ομάδας μας θα κριθεί πετυχημένη ή όχι. Είναι το ματς για την είσοδο στην 4αδα, στην περιβόητη “ζώνη των μεταλλίων” που δυστυχώς τις περισσότερες φορές ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια μας στοιχειώνει.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει την καλύτερη φουρνιά που θα μπορούσε να διαθέτει η Εθνική και φυσικά τα προβλήματα τραυματισμών δεν αποτελούν καμία δικαιολογία. Θα είναι όλοι έτοιμοι στο Βερολίνο, αλλά η Εθνική από νωρίς με Κροατία και Ιταλία πρέπει να δείξει τις διαθέσεις της. Μόνο με μετάλλιο θα πρέπει να γυρίσει. Επιτυχία θα είναι οποιοδήποτε από τα τρία μετάλλια. Αποτυχία θα είναι αν μείνει εκτός τετράδας. Η τέταρτη θέση δεν θα είναι επιτυχία. Θα είναι μικρότερη αποτυχία. Επίσης, η διαιτησία αναμένεται να είναι κακή, οπότε θα είναι ένας παράγοντας που πρέπει να συνυπολογιστεί.

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε στην αποστολή - όπως ήταν γνωστό από χθες - 14 παίκτες, αφού περιμένει την πορεία της αποθεραπείας των Κώστα Σλούκα, Γιώργου Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο πριν γνωστοποιήσει την 12αδα.

Γκαρντ: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Τάιλερ Ντόρεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μποχωρίδης

Φόργουορντ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης

Σέντερ: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 παίκτες που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου δεν βρήκαν ποτέ γιατί δεν τους το επέτρεψαν οι τραυματισμοί τους. Ο Σλούκας απείχε σε δύο διαφορετικά διαστήματα από τις προπονήσεις (στην αρχή και στο τέλος της προετοιμασίας). Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δίνει ενέργεια με τις αθλητικές του ικανότητες στο μπροστινό μέρος του παρκέ μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά κι ας έχει λείψει από προπονήσεις. Όλα αυτά θα χρειαστούν στο Βερολίνο, οπότε υπάρχει χρόνος για πλήρη αποθεραπεία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρει τι να κάνει, για αυτό περιμένει τους γιατρούς!

Κινούμαστε πλέον σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ και ευχόμαστε στην Εθνική το καλύτερο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.