Το «πότε» μπήκε πλέον στο περιθώριο, τώρα ενδιαφέρει το «ποιους» θα φέρουν

Δημήτρης Μπούζας22 Ιουνίου 2022

Οι ημερομηνίες ορόσημο που εξαγγέλθηκαν πριν αρχίσουν οι μεταγραφές, για να προλάβουν οι προπονητές να ξεκινήσουν ομαλά και όπως πρέπει την προετοιμασία τους, προσπεράστηκαν και αγνοήθηκαν.

Ο Μπαλτάκος στέλνει μήνυμα στο θρύλο και στον Κλάτενμπεργκ, αλλά και σε όλους τους «μεγάλους» για την εφαρμογή της ολιστικής μελέτης, η οποία επιβάλλει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τελικά το πρώτο «επεισόδιο» του μεταγραφικού σεναρίου που αφορούσε την προοπτική της έγκαιρης ενίσχυσης έκλεισε τον κύκλο του, με το σύνολο σχεδόν των υπευθύνων να αδυνατούν να προσεγγίσουν τις ημερομηνίες – ορόσημα που είχαν εξαγγελθεί και συγχρόνως αποτελούσαν βασικό αίτημα των προπονητών. 

Οι τελευταίοι – μηδενός εξαιρουμένου – απαιτούσαν (και επιθυμούσαν) να έχουν αν όχι το σύνολο, αλλά τους περισσότερους από τους νεοαποκτηθέντες, με την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων τους. Κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε ούτε και σαν υποψία. 

Ίσως σε αυτήν την διαπίστωση και άποψη να μπορούσε να μπει ένας αστερίσκος, που θα αφορά την προσπάθεια που καταβάλει ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, του οποίου η κινητικόητα είχε και κάποια αποτελέσματα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και στη δική του περίπτωση επαληθεύτηκαν κι επιβεβαιώθηκαν τα υπεσχημένα. 

Βέβαια το να ψάξεις σήμερα να βρεις τις αιτίες της απροθυμίας, της αναποτελεσματικότητας και της αδυναμίας να μην ικανοποιηθεί ένα βασικό αίτημα των κόουτς, θεωρείται μάταιο και αφελές, από τη στιγμή που η γενική εικόνα της μεταγραφικής δραστηριότητας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. 

Ιδιαίτερα για τις ομάδες οι οποίες θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύρρυθμες διαδικασίες, εξαιτίας των μεγάλων κενών που έχουν στο ρόστερ τους. Κάτι που δεν το έκαναν μέχρι στιγμής και πιθανόν με την πίεση που υπάρχει από τους δυσαρεστημένους οπαδούς τους, να επιχειρήσουν λαθεμένες κινήσεις και όχι ενδεχομένως σωστές και προγραμματισμένες.

Αφήνοντας όμως στην άκρη το «πότε» έπρεπε να γίνει η μεγάλη και σωστή προσπάθεια της έγκαιρης ενίσχυσης, περνάμε υποχρεωτικά στην αγωνία και στο ενδιαφέρον για το «ποιους» θα φέρουν, στο διάστημα που υπάρχει μπροστά τους. Ωστόσο παράλληλα με την αγωνία και το ενδιαφέρον για το «ποιους» θα φέρουν, έχουμε εξελίξεις πολύ σημαντικές στον χώρο, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος. 

Ο οποίος καθαρά και ξάστερα και αναφερόμενος στο θέμα του αρχιδιαιτητή, ξεκαθαρίζει πως υπάρχουν άλλες δύο υποψηφιότητες, πέραν του Εγγλέζου νταραβερτζή, τον οποίον επιχείρησαν και προσωρινά επέβαλαν ο Αυγενάκης και ο Ολυμπιακός. 

Κινδυνεύει λοιπόν ο Κλάτενμπεργκ να μπει στο περιθώριο και να χάσει το προκλητικό πακέτο που είχε διασφαλίσει από κάποιους ανόητους και αφελείς. Ο Εγγλέζος σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού, διέρρευσε πως δεν θα τον πείραζε και πολύ αυτή η εξέλιξη, από τη στιγμή που διατηρεί επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου για πιθανή συνεργασία στο μέλλον. Ο Μπαλτάκος επιμένει, ο Κλάτενμπεργκ προσπαθεί να απαντήσει με έναν έμμεσο αλλά τελείως ανόητο αντιπερισπασμό (αν όχι εκβιασμό). Οψόμεθα!

Να συμπληρώσουμε επίσης πως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έστειλε κι ένα δεύτερο μήνυμα προειδοποιητικό, το οποίο αφορά την πλήρη εφαρμογή της ολιστικής μελέτης. Μήνυμα προς όσους έχουν εξασφαλίσει προνομιακές συμφωνίες με τηλεοπτικά συμβόλαια. Οι τελευταίοι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, γιατί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων χτυπάει την πόρτα της Σούπερ Λίγκα.

ΥΓ1: Η πρώτη συνάντηση με τον Σβαμπ έγινε σε καλό κλιμα και μάλλον θα επέλθει συμφωνία για την παραμονή του.

ΥΓ2: Ενημέρωσε κανείς τον Λουτσέσκου και τον Μπότο ότι ο Λάμπρου στον ΟΦΗ «έκανε παπάδες»;

ΥΓ3: Το ερωτηματικό επίσης για την υπόθεση Κάργα μένει αναπάντητο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.