Το… πολύτιμο «pitbull» Λούκας Σάσα

Παναγιώτα Χαλκιά03 Φεβρουαρίου 2020

Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίκαελ Ένινγκ απόλυτα είναι ο Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος σπάει τα κοντέρ και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στον άξονα του Άρη. Ο Βραζιλιάνος μέσος διακρίνεται για τη φυσική του κατάσταση, τα τρεξίματα και για τις πάσες ακριβείας. Έχει ποιότητα και αντίληψη και αφήνει ικανοποιημένο το Γερμανό σε όποια θέση και εάν αγωνιστεί.

Είναι ένας μέσος που συμβάλλει τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τρέχει, μαρκάρει, πασάρει. Όταν η μπάλα είναι στα πόδια του αντιπάλου τον πιέζει, κλείνει το οπτικό του πεδίο και προσπαθεί να του κλέψει την μπάλα. Έχει σωστές τοποθετήσεις και δε φοβάται να βάλει το πόδι του στη «φωτιά». Όταν καλείται να βγει μπροστά, τα πάει εξίσου περίφημα. Διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και βλέπει τον κενό χώρο. Προσπαθεί να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα είτε από τα δύο άκρα είτε με κατά μέτωπο επίθεση. Δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βαρόμετρα της ομάδας και μια πιθανή του απουσία προκαλεί πονοκέφαλο στον Ένινγκ. Δικαιολογημένα, αφού όπου και εάν τον έχει δοκιμάσει έχει φέρει εις πέρα την αποστολή με επιτυχία. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη τον έβαλε στο αριστερό άκρο της άμυνας στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, κάτι που επανέλαβε και με τον Πανιώνιο από την άλλη πλευρά όμως. Τα πήγε εξαιρετικά. Είχε σωστές τοποθετήσεις και κάλυπτε σωστά τους χώρους. Η προσφορά του είναι σημαντική και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Βραζιλιάνος μέσος διανύει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Έχει σημειώσει ήδη τέσσερα τέρματα.

Πιο δημιουργικός από τον Σιώπη

Ήρθε το καλοκαίρι για να καλύψει το κενό του Μανώλη Σιώπη. Ο «κοντός» δέσποζε στον άξονα του Άρη. Μάρκαρε, ήξερε πως να ανακτά την κατοχή. Έτρεχε, έδινε βοήθειες και μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα με ακρίβεια χωρίς να εκθέτει την άμυνα σε κίνδυνο. Όταν οι «κίτρινοι» κλήθηκαν να τον αντικαταστήσουν, δυσκολεύτηκαν αλλά βρήκαν άξιο αντικαταστάτη.

Ο Λούκας Σάσα έχει φοβερή δύναμη στα πόδια. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ψηλός αλλά οι έξι πόντοι που περνά τον Σιώπη παίζουν ρόλο στις εναέριες μονομαχίες, που ήταν ένα στοιχείο που έλειπε πέρυσι από τη μεσαία γραμμή. Ο Βραζιλιάνος απέδειξε γρήγορα ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν τρέχει, μαρκάρει και καλύπτει κενά μόνο αλλά συμβάλλει και στην ανάπτυξη. Έχει καλά στημένα και μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι καλύτερα. Είναι πιο δημιουργικός και προσφέρει βοήθειες και στα μετόπισθεν καλύπτοντας τις θέσεις του δεξιού ή αριστερού οπισθοφύλακα, όπως έκανε κάποια στιγμή και στη Λουντογκόρετς.

Aς θυμηθούμε τα τέρματα που έχει σημειώσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.