Το ποδόσφαιρο της Αφρικής που «βρυχάται» και η τεχνολογία που ακυρώνει τη γοητεία του λάθους

Βασίλης Μάστορας03 Δεκεμβρίου 2022

Τελικά θα πρέπει να το βάλουμε καλά πλέον στο μυαλό μας: Ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο οι Λατινοαμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Αυτή ήταν η πρώτη επισήμανση μετά τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας και της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής. Η συνέχεια έκρυβε ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις. Τέτοιες που όση φαντασία κι αν είχε κάποιος δύσκολα θα τις έβαζε στο μυαλό του. Το ποδόσφαιρο της Αφρικής άφησε έντονο το αποτύπωμα του στο Παγκόσμιο του Κατάρ. Το Μαρόκο και η Σενεγάλη προκρίθηκαν, η Τυνησία έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή, ενώ Γκάνα και Καμερούν ήταν στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος.

Αντίθετα η ευρωπαίοι Γερμανοί βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους και βάζουν το επόμενο στοίχημα για την Εθνική. Λογικά δεν θα είναι δύσκολο να φωνάξουν ένα δυνατό «παρών», σύντομα, στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Δεν ισχύει το ίδιο για το Βέλγιο το οποίο βιώνει το τέλος της εποχής της «χρυσής ομάδας», η οποία ήταν δεύτερη στο ranking της ΦΙΦΑ, αλλά είχε μοναδικό λάφυρο την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι είναι ο «βασιλιάς» των σπορ. Οι συγκινήσεις που πρόσφεραν τα 45 λεπτά του β’ ημιχρόνου του αγώνα Ισπανίας- Ιαπωνίας ήταν πρωτόγνωρες. Αποκορύφωση το αμφιλεγόμενο γκολ των Ιαπώνων, με το οποίο ασχολείται όλος ο πλανήτης. Η ΦΙΦΑ τοποθετήθηκε χθες με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter για την αμφισβητούμενη φάση. Ανέβασε video, με στόχο να δικαιώσει την απόφαση του διαιτητή. «Άλλες κάμερες μπορεί να προσφέρουν παραπλανητικές εικόνες, αλλά με τα διαθέσιμα στοιχεία, ολόκληρη η μπάλα δεν ήταν εκτός παιχνιδιού», έγραψε.

Η φάση ήταν τόσο οριακή, ώστε ο Video Assistant Referee ήταν αδύνατο να βγάλει άκρη χωρίς τη βοήθεια του beIN SPORTS, του τηλεοπτικού σταθμού που μεταδίδει τους αγώνες του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ενα δικό του, υπερσύγχρονο μηχάνημα έδωσε την απάντηση. Και συγχρόνως άνοιξε μία μεγάλη κουβέντα για τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν, λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών μέσων. Και είναι δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αυτές οι φάσεις. Είπαμε όμως, το ποδόσφαιρο αλλάζει. Σ’ όλα τα επίπεδα και θα πρέπει όλοι να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα και να μη μένουμε με το στόμα ανοιχτό.

focus

Τελικώς η εταιρεία συμβούλων μηχανικών η οποία εμπλέκεται στο project του νέου γηπέδου του Αρη, έχει καταλήξει για την αξία του προς ανταλλαγή ακινήτου, «Κλ. Βικελίδης»; Γιατί οι πληροφορίες λένε ότι μετά το αρχικό ποσό των 6 εκατ., εσχάτως την ανέβασε στα 20 εκ. Υπάρχει μαθηματικός τύπος που βγαίνει το τίμημα ή ισχύει το «πέντε-πέντε δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά» που λέει και το λαϊκό άσμα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.