Το ποδόσφαιρο αλλιώς - Γήπεδα με... κλιματιστικά στο Κατάρ ενόψει Μουντιάλ και ζέστης

Metrosport Team04 Απριλίου 2022

Το ποδόσφαιρο φαίνεται πως περνάει σε μία άλλη εποχή, καθώς η έξαρση της τεχνολογίας δεν μπορούσε να μην το επηρεάσει, όπως θα συμβεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον ερχόμενο χειμώνα που η θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 25 βαθμούς. 

Ειδικότερα, στα 8 γήπεδα θα χρησιμοποιηθούν ειδικά κλιματιστικά τα οποία θα κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για τους παίκτες αλλά και τους φιλάθλους που θα βρεθούν στην κερκίδα καθώς τα μηχανήματα ψύξης που έχουν εγκατασταθεί παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες σύμφωνα με τους οργανωτές.

Ο ντόκτορ Σαούντ Αμπντούλ Γκάνι ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Δεν ψύχουμε απλώς τον αέρα, αλλά τον καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τον αέρα για τους θεατές. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες δεν θα έχουν προβλήματα μέσα στα γήπεδά μας, καθώς έχουμε τον πιο καθαρό και καθαρό αέρα που υπάρχει. 

Ο προψυκτικός αέρας μπαίνει μέσα από σχάρες που είναι ενσωματωμένες στις βάσεις και μεγάλα ακροφύσια δίπλα στο γήπεδο. Χρησιμοποιώντας την τεχνική κυκλοφορίας αέρα, ο ψυχρός αέρας στη συνέχεια ανασύρεται, επαναψύχεται, φιλτράρεται και ωθείται προς τα έξω όπου χρειάζεται»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.