Το πλάνο λειτούργησε άψογα -Τα βασικά γρανάζια της μηχανής

Γιώργος Στράντζαλης26 Οκτωβρίου 2021


Το υποδηλώνει το τελικό αποτέλεσμα, ο Αρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και πέτυχε μία εμφατική νίκη, η οποία μπορεί να γεμίσει με αυτοπεποίθηση το κλαμπ ενόψει των επόμενων δύο (εκτός έδρας) αγώνων.

Ο Άκης Μάντζιος, μετά το 5-1, δεν στάθηκε τόσο στο τελικό σκορ όσο στην άρτια λειτουργία του πλάνου που είχε καταστρωθεί. Για πρώτη φορά είδε την ομάδα του τόσο πειθαρχημένη τακτικά, με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και pressing ψηλά στο γήπεδο έβγαζε ζωντάνια, έχει επικοινωνία και το σημαντικότερο ήταν τόσο αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε. Η μηχανή του Αρη λειτούργησε σε υψηλές στροφές και σε αυτό συνέβαλαν κάποια από τα βασικά της γρανάζια...

1

Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός έβγαλε τον καλό του εαυτό στο γήπεδο και φανέρωσε πόσο κομβικός παίκτης είναι για το σύνολο, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Εβαλε τη σφραγίδα του στο 2-0 και γενικώς ήταν ο παίκτης-κλειδί στην επιθετική λειτουργία του Αρη. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο τελικές, πέντε σωστές μεταβιβάσεις και δύο κλεψίματα. Συνεργάστηκε άρτια με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς και άνοιξε πολλούς χώρους στην ευάλωτη κατά τα άλλα άμυνα του Παναιτωλικού.

2

Για πρώτη φορά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά λειτούργησε ως παίκτης του συνόλου γιατί τον έψαξαν περισσότερο οι συμπαίκτες του. Είχε από πίσω του έναν εξαιρετικό Μπερτόγλιο και δύο πλάγιους επιθετικούς (Γκάμα-Ματέο) οι οποίοι του άνοιγαν χώρους και είχαν την απαραίτητη επικοινωνία. Ο Μαυριτανός επιθετικός δεν άλλαξε κάτι στο στυλ παιχνιδιού του, αλλά πήρε περισσότερο μπάλες, είχε αντίληψη και “έσπαγε” σωστά την μπάλα. Δεν έτρεχε άσκοπα, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά κάλυπτε σωστά τους χώρους δράσης του και ήταν αποτελεσματικός.

3

Η επιλογή του Ματέο Γκαρσία, αντί του Μαντσίνι, στο αρχικό σχήμα ενδεχομένως σε κάποιους να προκάλεσε έκπληξη αλλά εκ του αποτελέσματος δικαίωσε τον Μάντζιο. Ο Γκαρσία ήταν τόσο πειθαρχημένος τακτικά και έδωσε πράγματα στην επίθεση. Βοήθησε στην πρώτη γραμμή του πρεσαρίσματος, έβγαλε πολλές συνεργασίες με τα μπακ και τους κεντρικούς μεσοεπιθετικούς και ήταν ουσιαστικός. Ομοίως και ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος κουβάλησε μπάλα, μοίρασε το παιχνίδι (18 σωστές πάσες!) και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήγε δεξιά, μαζί με τον Σούντγκρεν, έκαναν άνω κάτω την αριστερή πλευρά του αντιπάλου.

4

Δεν είναι μόνο η μεσοεπιθετική γραμμή του Αρη που έκανε τη διαφορά στο προχθεσινό παιχνίδι, είναι και ο τρόπος που λειτούργησαν με τα ανεβάσματά τους τα μπακ. Γεμάτο παιχνίδι από τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, με τρομερή συμβολή από την πλευρά του στην επιθετική λειτουργία. Μαζί με τον Γκάμα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (16 έκανε ο Σουηδός), είχε 3/3 γεμίσματα και δύο κλεψίματα. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Κριστιάν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος ήταν αποτελεσματικός στις μεταβιβάσεις του, κουβάλησε μπάλα και έβγαλε πολλές συνεργασίες από την πλευρά του επιβεβαιώνοντας ότι διανύει την καλύτερη περίοδο του στον Αρη.

5

Απόλυτα ικανοποιημένος αισθάνεται ο Άκης Μάντζιος από τον τρόπο που συνεργάστηκαν και λειτούργησαν τα δύο αμυντικά χαφ. Τζέγκο και Ντιαγέ ήταν συμμετοχικοί, πρέσαραν, έκλεψαν κάλυψαν χώρους και βοήθησαν στην προώθηση του παιχνιδιού. Ο Αυστραλός δεν έχασε μονομαχία ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με έξι κλεψίματα (τα περισσότερα από κάθε άλλον), ενώ ο Σενεγαλέζος παρτενέρ του είχε περισσότερο συμμετοχή στο κομμάτι της ανάπτυξης από τον άξονα καθώς είχε εννέα σωστές μεταβιβάσεις και μαζί με τον Γκάμα είχαν τις περισσότερες (από τρεις) τελικές προσπάθειες. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα δίδυμο το οποίο έβγαλε επικοινωνία και μπορεί στο επόμενο διάστημα να σταθεροποιηθεί στο βασικό πλάνο του προπονητή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.