Το πλάνο ήταν σωστό, αλλά δεν είχε την ουσία

Γιώργος Στράντζαλης10 Απριλίου 2023

Αν ο Αρης ήταν πιο προσεκτικός και αποτελεσματικός και είχε αποφύγει κάποιες επιπολαιότητες σε άμυνα και επίθεση, τότε ενδεχομένως εχθές να έφευγε από την “OPAP Arena” με αποτέλεσμα. Μέχρι η Ένωση να βρει τη λύση με τον Τσούμπερ, ο Αρης της έβαλε πολύ δύσκολα και την άγχωσε. 

Σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες των Playoffs, οι Κιτρινόμαυροι έκαναν πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι, ασχέτως αν το τελικό ταμείο της ημέρας έγραψε “μηδέν βαθμούς”. Το σχέδιο του Τόλη Τερζή με τον Καμάτσο στην κορυφή, τους Ιτούρμπε-Πάλμα στις πλευρές και τον Νταρίντα με τον Νταμπό μπροστά από τον Ετέμπο σε μεγάλο βαθμό απέδωσε.

Ο Καμάτσο ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της ΑΕΚ και από δική του ενέργεια ξεκίνησε το γκολ που πέτυχε ο Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός συνεχίσει να εντυπωσιάζει και χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Είχε μεγάλη συμβολή και μάλλον λανθασμένα αντικαταστάθηκε τόσο νωρίς. 

Ο μοναδικός αδύναμος κρίκος στον χθεσινό Αρη ήταν ο Ετέμπο και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο καθώς φλέρταρε με την αποβολή. Στη φάση του πέναλτι που υπέπεσε δε και έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ αν προηγηθεί, ενήργησε με μεγάλη αφέλεια και ήταν αχρείαστη η ανατροπή σε έναν παίκτη (Ελιάσον) ο οποίος δεν είχε καν επαφή με την εστία και κινούνταν προς πλάγια κατεύθυνση.  

Σε γενικές γραμμές πάντως το πλάνο του Αρη ήταν λειτουργικό καθώς η ομάδα στην transition επίθεση ήταν επικίνδυνη και όποτε βρήκε ανοιχτό γήπεδο δημιούργησε προϋποθέσεις και είχε σημαντικές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους και στο αγωνιστικό πλάνο που καταστρώθηκε από τον προπονητή για το συγκεκριμένο παιχνίδι και σε σχέση με προηγούμενα ματς ο Αρης χθες παρουσίασε διάρκεια. Στοιχείο που λείπει από την απόδοσή του και έχει κοστίσει αρκετά σε βαθμούς τη φετινή σεζόν.  

Στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή του Κουέστα μετά από τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στον πάγκο. Με την παρουσία του ο Ισπανός και τις εντυπωσιακές επεμβάσεις που είχε σε κλασσικές ευκαιρίες των αντιπάλων, επιβεβαίωσε γιατί δεν έπρεπε στη χρονική καμπή πουη βρίσκεται η σεζόν να βγει από την εστία και εξέθεσε εκείνους που αποφάσισαν αυτή τη στιγμή το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχών στους τερματοφύλακες.  

Πάμε και στη διαιτησία, όπου ο Αρης μπορεί να εκφράζει δικαιολογημένα παράπονα για κάποια σφυρίγματα του Διαμαντόπουλου υπέρ της ΑΕΚ και κυρίως για κάποια σφυρίγματα τα οποία δεν πήρε ο Αρης. 

Για παράδειγμα, το φάουλ του Πινέδα στον Καμάτσο είναι ο ορισμός του φάουλ και κίτρινης κάρτας. Διδάσκεται στη σχολή διαιτησίας όπως η αλφαβήτα στο Δημοτικό. Πάλι καλά στη φάση που ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε το πέναλτι (ενώ η μπάλα χτυπάει στον ώμο του Ενκουλού) διαμαρτυρήθηκε ο Πάλμα για το φάουλ που έγινε και με υπήρξε παρέμβαση από το VAR. *Όσο απίστευτη είναι η ιστορία ( ή αφήγημα...) με τους Πολωνούς, άλλο τόσο απίστευτη είναι και η ΕΠΟ! Κάθε φορά βρίσκει τρόπο να μας εκπλήσσει για το πώς διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να καταλάβουμε; Η Ομοσπονδία αποφασίζει “σύμφωνα με δημοσιεύματα”; Αντικαθιστά διαιτητές “σύμφωνα με δημοσιεύματα”; Δηλαδή ολόκληρη Ομοσπονδία δεν μπορεί – πριν αποφασίσει - να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη με τους Πολωνούς;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.