Το πλάνο του Άρη δεν περιλαμβάνει δεύτερη ευκαιρία στον Λούμορ

Metrosport Team15 Ιουνίου 2022

Στη θεωρία, η υπόθεση του Λούμορ έδειχνε εύκολη καθώς κυριαρχούσε η εκτίμηση ότι ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής θα έβρισκε πρόταση στην ελεύθερη αγορά αλλά στην πράξη αποδεικνύεται περίπλοκη κι αυτός είναι ο κύριος λόγος της αποχώρησης του Κριστιάν Γκάνεα.

Η συμφωνία του Ρουμάνου αριστερού οπισθοφύλακα με τον Παναθηναϊκό περιλαμβάνει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με option ανανέωσης στην πλευρά της ομάδας. Προφανώς στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής, διέρρευσαν και τα «νούμερα» της συμφωνίας τα οποία – κατά τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού – προβλέπουν ότι ο Κριστιάν Γκάνεα θα εισπράξει (καθαρά) 500.000 ευρώ για δύο χρόνια δίχως να υπολογίζονται τα bonus. Ενδεχομένως να επιχειρήθηκε να «περάσει» ένα μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός πήρε βασικό παίκτη από τον Αρη. 

Ωστόσο, η «Μ» και το metrosport.gr έγραψαν και στις προηγούμενες ημέρες ότι η υπόθεση του Γκάνεα είχε χάσει έδαφος μετά την αρχική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Αιτία είναι και το συμβόλαιο του Λούμορ το οποίο ανέρχεται (περίπου) στις 300.000 ευρώ. 

Η περίπτωση του Γκανέζου έμοιαζε εύκολη υπό την έννοια ότι υπήρχε η πεποίθηση ότι θα έβρισκε ομάδα. Μέχρι στιγμής ο Λούμορ δεν έχει στα χέρια του άλλη πρόταση και όσο δεν λαμβάνει, λογίζεται ως παίκτης της ομάδας. Προχθές, δημοσιεύματα από την Γκάνα έγραφαν ότι ο Αρης σκοπεύει να πουλήσει τον Λούμορ μ’ ένα ποσό της τάξεως των 600.000 ευρώ! Μακάρι να μπορούσε να συμβεί αλλά παραπέμπει περισσότερο σε όνειρο θερινής νυκτός.

Το πλάνο για τον Λούμορ δεν περιλαμβάνει δεύτερη ευκαιρία, όσο όμως υπάρχει το συμβόλαιο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό. Επιστρέφοντας λοιπόν στην περίπτωση του Γκάνεα, ο Αρης δεν θα μπορούσε να δεσμεύσει ένα ποσό άνω των 850.000 ευρώ για το αριστερό άκρο της άμυνας. 

Γι’ αυτό στην τελευταία συζήτηση μαζί του, ζήτησε επιπλέον χρόνο αλλά ο Ρουμάνος – έχοντας απορρίψει προτάσεις κυρίως από την πατρίδα του αλλά και την πολωνική Πογκόν – δεν θα μπορούσε να περιμένει άλλο. Κι έτσι πήγε στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο Γκάνεα αποχαιρέτησε τον Αρη γράφοντας στον λογαριασμό του στο Instagram και αφού ευχαρίστησε τους πάντες, έγραψε ότι… «ελπίζω να με θυμούνται ως κάποιον που πάντοτε σεβόταν τον σύλλογο, ήταν επαγγελματίας και έδινε πάντα το καλύτερο για την ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.