Το πιο δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων ετών

Metrosport Team09 Ιανουαρίου 2022

των Καστάνη - Πετρωτού 

Σε μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αγωνιστικής φύσεως, προφανώς την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καλείται να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, άλλοτε εξαιτίας των συχνών τραυματισμών από τους οποίους ταλαιπωρήθηκαν αρκετοί παίκτες και άλλοτε εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού και της έξαρσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα σε όλη την κοινωνία.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 όταν είχε αγωνιστεί στην Ευρώπη, σε διπλά παιχνίδια με αντίπαλο την Σάλκε, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε ξανά με Ευρωπαίο αντίπαλο στις αρχές του έτους. Τώρα, παράλληλα με το “φορτωμένο” πρόγραμμα του πρωταθλήματος, θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου στους αγώνες που θα γίνουν τον Ιανουάριο, καθώς επίσης και το εμπόδιο της Μίντιλαντ, για το Conference League, στα δύο ματς που θα γίνουν τον Φεβρουάριο.

Επίσης στο Πρωτάθλημα, για να παραμείνει ο Δικέφαλος εντός στόχων, (με απόλυτα ρεαλιστική προσέγγιση) για να κερδίσει δηλαδή την δεύτερη θέση, θα πρέπει να κάνει συνεχόμενες νίκες, για να μπει σε θέση – οδηγού, πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Το πρόγραμμα, “τρομάζει” σε πρώτο πλάνο. Και αυτό διότι ανά τρεις ημέρες, θα πρέπει το γκρουπ να είναι έτοιμο, για να διεκδικεί νίκες που θα το βοηθήσουν να προχωράει, βήμα προς βήμα.

Από τις 12 Ιανουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί (εκτός απροόπτου και κρουσμάτων κορωνοϊού επιτρέποντος) το (αναβληθέν) ματς με τον Παναιτωλικό, έως τις αρχές Μαρτίου, θα γίνουν συνολικά από 13 έως και 15 ματς και στις τρεις διοργανώσεις. Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί της ΑΕΚ, τον Ιανουάριο στο Κύπελλο, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 9 ή 10 Φεβρουαρίου και στις 2 ή 3 Μαρτίου, κατά συνέπεια θα προστεθούν δύο ακόμη δύσκολα παιχνίδια και στο σύνολό τους θα φθάσουν τα 15 έως τις αρχές Μαρτίου.

Εφόσον δώσει 15 ματς (με πρόκριση επί της ΑΕΚ και διασταύρωση με τον Ολυμπιακό) κάλλιστα τα επτά θεωρούνται παραδοσιακά ντέρμπι για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ ακόμη δύο θα διεξαχθούν με την Μίντιλαντ για την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, προσδοκίες υπάρχουν αυτή την στιγμή για να προχωρήσει η ομάδα στο Κύπελλο και να αποκλείσει την Μίντιλαντ, καθώς και να μειώσει, όσο το δυνατόν γίνεται, την διαφορά των 14 βαθμών που χωρίζει (αυτή την στιγμή) τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Βεβαίως οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει 16 ματς, ο ΠΑΟΚ 15, κατά συνέπεια εφόσον ο Δικέφαλος κερδίσει την ερχόμενη Τετάρτη τον Παναιτωλικό στο αναβληθέν παιχνίδι, μπορεί να μειώσει την διαφορά στους 11.

Αυτό είναι το καυτό πρόγραμμα

Αναλυτικά παραθέτουμε τις αναμετρήσεις για τον ΠΑΟΚ στο διάστημα που ακολουθεί:

12/1 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 17:15 15/01 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 19:30

19/01: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (Κύπελλο) 19:30

23/01 Βόλος- ΠΑΟΚ 17:15

26 ή 27/01 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Κύπελλο)

30/01 ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 19:30

02/02 Απόλλων Σμύρνης- ΠΑΟΚ 21:30

06/02 ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 19:30

09 ή 10/2 με ΟΣΦΠ (Κύπελλο- εφόσον περάσει την ΑΕΚ)

13/02 ΠΑΟΚ- Ατρόμητος 17:15

17/02 Μίντιλαντ- ΠΑΟΚ

20/02 Άρης- ΠΑΟΚ 19:30

24/02 ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ

27/02 ΠΑΟΚ- Ιωνικός 17:15

2 ή 3/03 με ΟΣΦΠ (Κύπελλο, 2ο παιχνίδι)

Αμέσως μετά το ματς με τον Ιωνικό και την προοπτική του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, ακολουθεί το παιχνίδι με την Λαμία εκτός έδρας, για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στις 6 Μαρτίου έχει οριστεί να γίνει το Λαμία- ΠΑΟΚ στις 19:00.

Πάντα όμως είναι σε εκκρεμότητα ο ορισμός της αναμέτρησης πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ, όμως αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων του κορωνοίού. Βάσει των ημερομηνιών που βλέπετε, δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει αυτό το παιχνίδι έως τις 6 Μαρτίου. Δεν υπάρχει κενή ημερομηνία.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα συνεχόμενο και απαιτητικό πρόγραμμα και το ζητούμενο είναι, κατά πόσο θα μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί και να παραμείνει μέσα στους στόχους της. Είναι μία τεράστια πρόκληση για όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.