Το πιο δύσκολο … από τα εύκολα!

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η ποδοσφαιρική λογική θέλει φαβορί τον ΠΑΟΚ στην έδρα του με όλες τις ομάδες πλην των 3 του Λεκανοπεδίου και ίσως του Άρη. Η διαφορά επιπέδου είναι μεγάλη τόσο στην ποιότητα του ρόστερ όσο και στις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει ο Λουτσέσκου σε σχέση με αυτές των υπόλοιπων «μικρότερων» ομάδων. 

Αύριο στις 8 ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει μία από αυτές τις ομάδες, τον ΟΦΗ. Για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων από έναν πρώην παίκτη του, τον Διαμαντή, διαπίστωσαν αυτή τη διαφορά. Ωστόσο από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι σήμερα έχουν επέλθει πολλές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ δια πυρός και σιδήρου, μέσα από τύχη αλλά και ατυχίες, κατάφερε να βρει ρυθμό, να κάνει ένα τρομερό βαθμολογικό σερί αλλά και να δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι είναι πλέον μια από τις ομάδες που δύσκολα στην Ελλάδα μπορείς να τις κόψεις βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ πέρασε μια περιπέτεια. 

Παρά το γεγονός ότι ως προπονητής ο Νίκος Νόμπλιας είχε καταφέρει πολλά με τους Κρητικούς, δεν του δόθηκε η απαραίτητη πίστωση χρόνου, απολύθηκε και μετά ενσωματώθηκαν ένα σωρό παίκτες. Ο νέος προπονητής κατάφερε να ταιριάξει αγωνιστικά άμεσα αυτή την ενσωμάτωση με αποκορύφωνα τα τρία τελευταία παιχνίδια και ιδίως τα εκτός έδρας. Με Παναθηναϊκό και με 10 παίκτες από το 8΄ ο ΟΦΗ έχασε μέσα στη Λεωφόρο τη νίκη στο 97΄ ενώ κέρδισε τον Παναιτωλικό 0-4. Η άνοδος του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη. 

Ίσως να είναι και οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος τούτη την στιγμή. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και κάποια προβλήματα παραπάνω. Έχει αρκετούς τραυματισμούς και επιβαρυμένους παίκτες. Επίσης , λόγω κυπέλλου, θέλοντας και μη , έχει το νου του και στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα είναι τρία σε μια εβδομάδα και μπορεί να κρίνουν την πορεία όχι ένα αλλά δύο στόχων. Ωστόσο επ΄ ουδενί δεν πρέπει να δει και να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ ως μια εύκολη υπόθεση. 

Ως μια ποδοσφαιρική διεκπεραίωση. Καλά λέει ο Λουτσέσκου ότι οι παίκτες του έχουν σήμερα την ψυχολογία και βρίσκονται στην κατάλληλη αγωνιστική στιγμή. Όμως στο πρωτάθλημα θα παίξει ρόλο και ο ένας πόντος. Μπορεί ως το τέλος και ως τα πλέι οφ να κρίνεται ο πρωταθλητής. Όμως ο πρωταθλητής κρίνεται και αν χάνεις βαθμούς χωρίς λόγο με ΟΦΗ στην Κρήτη, Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Γι’ αυτό τα πειράματα και ο εφησυχασμός απαγορεύονται γιατί αλλιώς οι στόχοι θα χαθούν χωρίς να το καταλάβει κανένας.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.