Το πιο ασφαλές ελικόπτερο και η ομίχλη που... πρόδωσε τον Κόμπι

Πέτρος Χαριζακλής27 Ιανουαρίου 2020

Το πρωί της Κυριακής (26/1) ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Κόμπι Μπράιαντ, έφυγε από την ζωή μετά από πτώση του ελικοπτέρου του. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μαζί του ήταν και η 13χρονη κόρη του, Τζιάννα.

Μία μέρα μετά έχουν αρχίσει και έρχονται στο φως πληροφορίες για την πτώση του ελικοπτέρου που μαζί με τον Μπράιαντ ήταν εννέα άτομα. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναφέρουν πως οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πτώση του ελικοπτέρου. Για την ακρίβεια η ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή ήταν αυτή που δυσκόλεψε την πτήση και το ελικόπτερο έπεσε στην πλαγιά του λόφου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS News και του Associated Press, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ ήταν τύπου Σικόρσκι S-76 και ήταν από τα πιο ασφαλή ελικόπτερα στον κόσμο. Η εταιρεία που το κατασκεύασε φημίζεται για την ασφάλεια σε μεταφορές VIP ατόμων. Παρόλα αυτά, το τραγικό γεγονός συνέβη αφού πρώτα ο πιλότος επικοινώνησε στις 9.30 το πρωί με το αεροδρόμιο του Μπούρμανκ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το TMZ.

Στην συνέχεια το αεροσκάφος έκανε έξι φορές τον γύρο του ζωολογικού κήπου του Λος Αντζελες περιμένοντας να καθαρίσει η ομίχλη. Μερικά λεπτά αργότερα το ελικόπτερο γύρισε σε μια περιοχή με βουνά και να ανεβαίνει στα 1,700 πόδια με 176 μίλια την ώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.