Το πέρασμα του Κομίνχες από τον ΠΑΟΚ, ο τραυματισμός και η προπονητική

Παναγιώτα Χαλκιά22 Μαΐου 2020

Υπήρξε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές του ΠΑΟΚ την εποχή του Γιώργου Μπατατούδη. Ο Πάολο Κομίνχες αγωνίστηκε με τη φανέλα του Δικεφάλου για δύο αγωνιστικές περιόδους κάτω από τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη. Υπήρξε συμπαίκτης με τον Πέρσι Ολιβάρες και ακόμη θυμάται την καταπληκτική ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Το 1997 ο Δικέφαλος δαπάνησε 300.000 δραχμές για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πάολο Κομίνχες από την Σιενσιάνο του Κούζκο. Ήρθε στην Ελλάδα μόλις στα 22 του χρόνια κουβαλώντας μια χρονιά με 23 γκολ σε 57 αναμετρήσεις. Ένα χρόνο μετά την έλευση του θα δικαιώσει όσους τον επέλεξαν αφού μετρούσε 11 τέρματα σε 18 αναμετρήσεις.

Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη αφού βρήκε δίχτυα μόλις δύο φορές σε 13 συμμετοχές και τον Ιανουάριο του 1999 δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ. Δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού και το καλοκαίρι εκείνης της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στην πατρίδα του, το Περού.

Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλιάνζα Λίμα και έξι μήνες μετά άλλαξε και πάλι ποδοσφαιρική στέγη επιστρέφοντας στην Σιενσιάνο. Εκεί άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του αφού κατέγραψε πέντε τέρματα σε εννέα παιχνίδια αλλά βρήκε ξανά τον εαυτό του το 2001 όντας παίκτης της Εστουδιάντες Ντε Μεδισίνα, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 20 γκολ σε 44 παιχνίδια.

Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί και αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια. Το ένα ήταν απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ, όπου και σημείωσε το μοναδικό του τέρμα.

Η κακή οικονομική κατάσταση της ομάδας της Πάτρας, τον έφερε και πάλι στο Περού. Συμφώνησε με την Ουνιβερσιτάριο της Λίμα, όπου εντυπωσίασε, και πήρε μεταγραφή στο Εκουαδόρ. Στάθηκε άτυχος, όμως, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν έγραψε λεπτό. Το 2004 επιστρέφει και πάλι στην πατρίδα του για χάρη της Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν και ακολουθούν οι θητείες σε Ατλέτικο Ουβινερσιδάδ και Ουνιβερσιτάριο. Ο τραυματισμός στο γόνατο ήταν μοιραίος για την καριέρα του καθώς δεν κατάφερε να επιστρέφει στην παλιά του φόρμα. Έτσι, κρεμά τα παπούτσια του.

Άνοιξε διάλογο με τους οπαδούς

Στις 10 Μαϊου του 1998 ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βέροια για το παιχνίδι με την ομώνυμη ομάδα. Ο Κομίνχες σημείωσε δύο τέρματα και κατά τους πανηγυρισμούς κατευθύνθηκε στην κερκίδα των οπαδών του Δικεφάλου και τους ευχαρίστησε. Σε εκείνο το ματς είχε δηλώσει: «Συνεργάζομαι αρμονικά με τους συμπαίκτες μου και εκτελώ τις εντολές του προπονητή μου! Είχα πει πως μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και νομίζω πως το δικαιολόγησα. Θα βάζω γκολ όσο είμαι μέσα στην ομάδα, γιατί το γκολ και η νίκη είναι οι στόχοι μου».

Έγινε προπονητής

Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να το αποβάλλει. Ακολούθησε το δρόμο της προπονητικής. Το 2012 κερδίζει μια υποτροφία και παρακολουθεί μαθήματα στην Ευρώπη. Εκεί έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα και είδε προπονήσεις κορυφαίων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Βαλένθια. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η μεγάλη πρόκληση. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ουνιβερσιτάριο, της πιο επιτυχημένης ομάδας της χώρας . Η διοίκηση πίστεψε σε εκείνον και δεν άκουσε τις κακές γλώσσες που χαρακτήρισαν «λίγη» την επιλογή. Στην ομάδα έμεινε μόλις 121 ημέρες και έπειτα δοκίμασε την τύχη του στην Κορονέλ Μπολονιέσι, στην Σπορτ Μπόις και την Σιενσιάνο. Πλέον, αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.