Το πάθος και τα λάθη θα κρίνουν το ντέρμπι και όχι τα… καφενεία

Βασίλης Μάστορας28 Νοεμβρίου 2020

Η σημασία μίας νίκης του Αρη στον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι κατανοητή σ’ όλους. Αφ’ ενός θα έχει ρίξει στο καναβάτσο τον συγκάτοικο του στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αφετέρου θα έχει στείλει ένα μήνυμα σχετικά με το γόητρο του. Το δεύτερο είναι για λαϊκή κατανάλωση και δεν έχει καμία βαθμολογική αξία. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σ’ έναν αγώνα ντέρμπι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

 Αν κάποιος επιχειρήσει να τα ερμηνεύσει μπορεί να χτίσει σενάρια για δύο τηλεοπτικές σαιζόν. Οπότε καλύτερα είναι ο οργανισμός του Αρη να μην ασχολείται με τα εξαγωνιστικά θέματα. Αλλωστε ο σημερινός αγώνας έχει τεράστιο φορτίο άγχους για την ομάδα, οπότε δεν χρειάζεται να αποπροσανατολίζεται και με άλλα θέματα. Σε κάθε περίπτωση αν νικήσει ο Αρης θα έχει κάνει τέλεια τη δουλειά του πολυεπίπεδα.

Με τι άλλο δεν θα πρέπει να ασχολούνται οι παίκτες των «κίτρινων»; Με το ποιους παίκτες ο Πέδρο Μαρτίνς θα επιλέξει για τον αγώνα του «Κλ. Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός έχει βαθύ ρόστερ, οπότε όποιοι παίκτες κι αν φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα θα είναι άξιοι και ικανοί. Οπότε δεν χρειάζεται να γίνεται πολύς λόγος γίνεται για τους Χοσέ Χολέμπας και Γιουσέφ Ελ Αραμπί οι οποίοι το πιθανότερο είναι να αξιοποιηθούν από τον προπονητή των Πειραιωτών.

Ο Αρης έχει και την ποιότητα και την εμπειρία ώστε να κοιτάξει σήμερα στα μάτια τον αντίπαλο του. Χωρίς κανένα κόμπλεξ και να μπει με απαιτήσεις στο γήπεδο. Απέδειξε ότι η μεσοαμυντική του λειτουργία είναι υψηλού επιπέδου και μεσοεπιθετικά μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Οι προβλέψεις, παρά την αντίθετη άποψη των book, λένε ότι θα γίνει μία αμφίρροπη μάχη. Οπως συμβαίνει σε παρόμοιους αγώνες. Εκεί όπου κυριαρχεί, συνήθως, η ομάδα η οποία αγωνίζεται με περισσότερο πάθος και κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτοί είναι οι πυλώνες που μία ομάδα στήνει τη νίκη της στα ντέρμπι, κι αυτά θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Αρης. Ούτε τους παίκτες που θα βρει απέναντι του, ούτε το ότι ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό αγώνα την Τρίτη. Αυτές είναι θεωρίες οι οποίες γκρεμίζονται στα 90 λεπτά των αγώνων.

FOCUS

Η ιστορία του πατέρα στη Ροδόπη που παρακάλεσε τον υπάλληλο που πήγε να «κόψει» την παροχή ρεύματος λόγω χρέους στη ΔΕΗ, να το κάνει μετά από μία ώρα γιατί διάβαζε ο γιος του, είναι ένα σκληρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.