Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τη... ματιά του Γιώργου Κούτση

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Ιουνίου 2020

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής του Αστέρα Βλαχιώτη, Γιώργος Κούτσης άνοιξε τα χαρτιά του στο metrosport.gr και μίλησε για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1

Ο 46χρονος τεχνικός είδε με θετικό μάτι την απόφαση που πάρθηκε για επανέναρξη του Πρωταθλήματος, αλλά εξέφρασε την απορία του για το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο αν συμφωνεί με την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος:

«Συμφωνώ με την απόφαση που πάρθηκε ώστε να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, αλλά με την προϋπόθεση να μην κινδυνέψει κανένας αθλητής και προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα και οφείλουμε να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές».

Αν υπάρχει φόβος λόγω της μεγάλης απραξίας να υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί:

«Ας ελπίσουμε πώς δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, όπως είδαμε στη Γερμανία. Πάντως, είμαι πολύ περίεργος πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά από τόσο καιρό απραξίας και πώς θα ανταποκριθούν στα παιχνίδια που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος».

Αν υπάρχει φαβορί για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας και σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ να αλλάξει το σκηνικό;

«Δεν υπάρχει φαβορί, αλλά με νίκη ο ΠΑΟΚ και την επιστροφή των επτά βαθμών σαφώς και ανακτά τις ελπίδες του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».

Αν ήσασταν στη θέση του Φερέιρα πώς θα κατεβάζατε τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό:

«Όλα εξαρτώνται σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μετά την καραντίνα, πώς ανταποκρίνονται στις προπονήσεις και με βάση αυτά ανάλογα θα επέλεγα το πώς θα κατεβάσω την ομάδα μου είτε επιθετικά, είτε αμυντικά».

Που μειονεκτεί ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό:

«Ο ΠΑΟΚ δέχεται πολύ εύκολα γκολ φέτος, κάτι που δεν βλέπαμε πέρυσι και η μεγάλη του δύναμη έγινε αδυναμία. Θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να το δουν διεξοδικά αυτό και να μην επαναληφθεί στους δέκα τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Σίγουρα η αλλαγή προπονητή φιλοσοφίας και κουλτούρας επηρέασε, αλλά σαφώς θα πρέπει να βρεθεί λύση. Πέρα, όμως ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται πολύ εύκολα γκολ, είδαμε ότι φέτος έπαιξε παιχνίδι κατοχής, ελκυστικό ποδόσφαιρο και σκόραρε με σχετική άνεση, κάτι που δεν βλέπαμε παλιότερα».

Για το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης έχασε τη θέση του, αλλά την ξανά κέρδισε:

«Ο Αλέξανδρος έκανε ένα κύκλο παιχνιδιών και ο προπονητής θεώρησε ότι έπρεπε να τον αφήσει στον πάγκο και να δώσει την ευκαιρία στον Ζίβκοβιτς, αλλά είδαμε ότι ο Πασχαλάκης ξανά κέρδισε τη θέση του και εφόσον βλέπει ο Φερέιρα ότι πρέπει αυτός να συνεχίσει να είναι κάτω από τα γκολποστ της ομάδας ας το κάνει, τάσσομαι υπέρ του».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει για δυο αποτελέσματα:

«Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός έχουν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στη μεταξύ τους μονομαχία. Η φιλοσοφία του Μαρτίνς όπως είδαμε πριν τον κορωνοϊό είναι ότι δεν πάει ποτέ για δυο αποτελέσματα. Στο ματς Κυπέλλου ήρθε ξεκάθαρα για το διπλό και παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, έφυγε με άδεια χέρια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κανείς από τους Φερέιρα και Μαρτίνς και από τους άλλους προπονητές δεν ξέρουν πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες τους στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ επηρεάζονται από τα όσα ακούγονται για την φερόμενη πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

«Δεν νομίζω οι ποδοσφαιριστές να έχουν επηρεαστεί από αυτά και δεν είναι δική τους δουλειά. Είναι θέματα άλλων που γνωρίζουν τους νόμους και δεν σας κρύβω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα υποθετικά σενάρια και αυτό που θέλει είναι γρήγορες και δίκαιες αποφάσεις».

Αν ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση εφόσον μείνει το -14;

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι τι θα κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο».

Για την παρουσία σας στον Αστέρα Βλαχιώτη και το μέλλον σας;

«Αυτή τη στιγμή πρόεδροι, προπονητές και ποδοσφαιριστές βρισκόμαστε στο σκοτάδι και περιμένουμε αν θα γίνει αναδιάρθρωση και πώς θα στηθούν οι κατηγορίες για την επόμενη σεζόν. Εγώ είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και αυτό που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να δώσει προτεραιότητα και στις άλλες κατηγορίες γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η Σούπερ Λιγκ 1 και να βοηθήσει όλες τις ομάδες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε μια δύσκολη χρονιά που έρχεται. Όσον αφορά για την παρουσία στον Βλαχιώτη είμαι πολύ ικανοποιημένος και περιμένω να δω τι αποφάσεις που θα παρθούν για να δω όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας τι ξημερώνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.