Δύο ακόμη Ίβηρες στη λίστα του ΠΑΟΚ -Το παλεύει για Φιλίπε Σοάρες

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Γράφουν οι: Γ. Ζαϊρης - Κ. Πετρωτός 

Η “Μ” και το metrosport.gr παρακολουθούν βήμα-βήμα τις κινήσεις του ΠΑΟΚ και του νέου αθλητικού διευθυντή του στο μεταγραφικό παζάρι και μετά την αποκάλυψη για τον Γιοάν Σάστρε, είχε προϊδεάσει ότι δεν θα αργήσει και η δεύτερη κίνηση που αφορά στην απόκτηση κεντρικού μέσου.

Χθες, έγινε γνωστό και το πρώτο όνομα από τα τρία για τα οποία κάνει επαφές ο Ζοσέ Μπότο και όλα έχουν κοινό χαρακτηριστικό την νεαρή ηλικία και την μεγάλη προοπτική εξέλιξης.

Πρόκειται για τον Φιλίπε Σοάρες, τον 23χρονο, ύψους 1.80μ., μέσο της Μορεϊρένσε για τον οποίο ο 56χρονος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κάνει εντατικές επαφές με την διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας. 

Ο Μπότο έχοντας σύμμαχο τον παίκτη που επιθυμεί να πάρει μεταγραφή και πιέζει (το καλοκαίρι είχε φλερτάρει με την Πόρτο και την Άιντραχτ Φραγκφούρτης), προσπαθεί να ρίξει κάπως τις απαιτήσεις της Μορεϊρένσε που αξιώνει τρία εκατομμύρια ευρώ (ίσως και λίγα περισσότερα για τον παίκτη), αλλά και τα εμπόδια που βάζει ο προπονητής της ομάδας Ρικάρντο Σα Πίντο. 

Ο παλιός προπονητής του Ατρομήτου και του ΟΦΗ ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία της ομάδας και πιέζει την διοίκηση να μην κάνει άλλες πωλήσεις, προτάσσοντας τον στόχο της σωτηρίας που υπάρχει. Ο πρόεδρος της ομάδας, όμως, ο Βίτορ Μαγκαλιάες γνωρίζει ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο σύλλογο και κλίνει περισσότερο προς την προοπτική της πώλησης και γι’ αυτό δεν “ακυρώνει” τις διαπραγματεύσεις. 

Η υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει εξέλιξη ακόμη και σήμερα, την ώρα που στην λίστα του Μπότο υπάρχουν δύο ακόμη ονόματα, και τα δύο από την Ιβηρική χερσόνησο (Πορτογαλία ή Ισπανία), επίσης σε παρόμοια ηλικία

Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες άλλες πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη βρει φόρμουλα συνεργασίας για συμβόλαιο 3,5 ή 4,5 ετών με τον παίκτη με απολαβές που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ετησίως

Ποιος είναι ο Φιλίπε Σοάρες

Γεννημένος στις 20 Μαϊου 1999, ο Φιλίπε Σοάρες άρχισε την καριέρα του από την Ακαδημία της Μπενφίκα στα εννιά του χρόνια. Στα οκτώ χρόνια που ήταν εκεί (προφανώς τον γνωρίζει από τότε ο Μπότο) πέρασε από όλα τα τμήματα μέχρι την δεύτερη ομάδα και έγινε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Το 2018 πήγε στην Εστορίλ και από εκεί ένα χρόνο αργότερα, έναντι 1.700.000 ευρώ, πήρε μεταγραφή στη Μορεϊρένσε υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Πέρυσι είχε 33 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ και άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο των μεγάλων της πατρίδας του και του εξωτερικού. Η κύρια θέση του είναι οκτάρι αλλά μπορεί να παίξει μέχρι και κρυφό φορ, αφού κινείται σε όλες τις θέσεις του άξονα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.