Το παιχνίδι του Αρη χάθηκε στο μισάωρο

Γιώργος Στράντζαλης12 Απριλίου 2021

Μια εβδομάδα μετά το κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε ο Αρης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, το επανέλαβε. Με τη διαφορά ότι απέναντι στην ΑΕΚ πλήρωσε το τίμημα ακριβά, με την πρώτη ήττα στη σεζόν (μετά από 34 αγώνες) όπου η άμυνα δέχεται πάνω από δύο γκολ.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο εντός έδρας αγώνων είναι ότι, αφενός η ΑΕΚ σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται έχει τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία μπαρουτοκαπνισμένης ομάδας για να βγάλει αντίδραση, και αφετέρου διαθέτει ασφαλώς περισσότερη ατομική ποιότητα και περισσότερα βαριά χαρτιά απ’ ότι ο Αστέρα. Διότι, αν συγκρίνουμε τα δύο πρώτα ημίχρονα αυτών των αγώνων καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι ο Αρης ήταν κακός. 

Για την ακρίβεια, εχθές ήταν κάκιστος και επ’ ουδενί θύμισε τη μοναδικότητα της φετινής ομάδας στην transition άμυνα και την αποτελεσματικότητας της στο να “εγκλωβίζει” τον αντίπαλο. Κακά τα ψέματα το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο μισάωρο, όταν στην κόντρα επίθεση ήρθε το δεύτερο γκολ, αφού σε ελάχιστα σημεία οι ποδοσφαιριστές του Αρη έδωσαν την εντύπωση ότι μπορούσαν να το γυρίσουν. Ακόμα και όταν μείωσαν στο σκορ, ο αντίπαλος εμφανίστηκε κυνικός και αρκετά έξυπνος ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση, δεν ένιωσε να “πνίγεται”. Οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν την ανθεκτικότητα της ΑΕΚ, τον τσαμπουκά και την τακτική προσέγγιση για να “απαντήσουν”. Στο χειρότερο του φετινό παιχνίδι ο Αρης πλήρωσε το τίμημα 1) της ποδοσφαιρικής του αφέλεια, που έφτασε σε περσινά επίπεδα, 2) το ρεσιτάλ προσωπικών λαθών (παιδαριώδη κάποιες φορές) στην άμυνα, με τους Δεληζήση, Ροζ και Σούντγκρεν να βρίσκονται σε κακή μέρα, 3) το αδικαιολόγητο ανέβασμα των γραμμών μπροστά, απέναντι σε μία ΑΕΚ που έπαιξε με εξυπνάδα στις αντεπιθέσεις και 4) απόντος του Μπρούνο Γκάμα φάνηκε να μην είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Η απουσία του αποδείχθηκε καταλυτική, αφού ούτε ο Μπρούνο, ούτε ο Σίλβα ούτε ο Μαντσίνι, αγωνιζόμενος στην κορυφή, μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και να βρουν χώρους για να παίξουν ορθολογικά.

Η ήττα από την ΑΕΚ ασφαλώς δεν αλλάζει κάτι, αλλά σε κάθε περίπτωση χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία από τον Αρη να διαμορφώσει ευνοϊκότερες συνθήκες για τη συνέχεια των play off. Γιατί από εκεί που θα “τελείωνε” την Ένωση την έβαλε δυνατά στο παιχνίδι διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κακά τα ψέματα πλέον ο Αρης θα λειτουργήσει υπό πίεση, εκτός αν την ερχόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο βγάλει αντίδραση και δεν επιτρέψει τους άμεσους διώκτες του να τον πλησιάσουν… επικίνδυνα.

* Η διαιτησία δεν πρέπει ν’ αποτελέσει δικαιολογία, γιατί χθες ο Αρης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Ωστόσο, ο Λευκορώσος θα μπορούσε να τσεκάρει στο VAR ότι ο Λόπες άρχισε να πέφτει προτού τον βρει ο Ροζ, όπως αντίστοιχα θα μπορούσε να τσεκάρει και το πέναλτι του Σβάρνα στον Γάλλο αμυντικό και να το υποδείξει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.