Το «όχι» του Eurocup τον στέλνει στη FIBA

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Ιουνίου 2020

Ο Άρης εισέπραξε αρνητική απάντηση από το Eurocup καθώς δεν είναι στις «24» ομάδες της διοργάνωσης για την επόμενη σεζόν και πλέον υποχρεωτικά θα αποταθεί στη FIBA γνωρίζοντας όμως ότι εγγυημένη θέση σε όμιλο μπορεί να εξασφαλίσει μόνο στο FIBA Europe Cup.

Η αρνητική απάντηση του Eurocup κρίνεται αναμενόμενη καθώς με εξαίρεση το στοιχείο της εμπορικότητας αλλά και της ιστορικότητας του συλλόγου, ο Αρης δεν είχε το παραμικρό πλεονέκτημα. Στην τελευταία τριετία πραγματοποιεί πορεία επιβίωσης στην κατηγορία, λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητάς του δεν έχει καλό όνομα στην αγορά, ενώ τον βαραίνει και η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω των επτά ban.

Πλέον έχει αξία να δει κανείς τις πραγματικές επιλογές των «κίτρινων». Οι τελευταίοι είχαν στείλει φάκελο πρόθεσης συμμετοχής και στο BCL ωστόσο η απάντηση που εισέπραξαν (γι’ απευθείας συμμετοχή σε όμιλο της διοργάνωσης) ήταν αρνητική. Για την ακρίβεια, οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση που επιλέξουν τον Άρη αυτό θα γίνει για τις προκριματικές φάσεις δίχως όμως να εγγυηθούν γι' αυτό. Αυτό σημαίνει ότι το FIBA Europe Cup μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή του Άρη.

Η τελική λίστα των ομάδων περιλαμβάνει τους εξής συλλόγους: Προμηθέας, Μονακό, Μπαχτσεσεχίρ, Μπουντούτσνοστ, Τσεντεβίτα - Ολίμπια, Φράπορτ Σκάιλαινερς, Μπούρσασπορ, Μπρέσια, Γκραν Κανάρια, Μπουργ, Μπανταλόνα, Λιετκαμπέλις, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μακάμπι Ρισόν, Λεβαλουά, Ανδόρα, Ναντέρ, Παρτιζάν, Ουλμ, Αντβέρπ, Βενέτσια, Ουνικάχα Μάλαγα, Ούνικς Καζάν και Βίρτους Μπλόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.