Το όραμα του Κυπέλλου εκστασιάζει τον Αρη, αλλά έχει κι άλλο στόχο

Βασίλης Μάστορας15 Φεβρουαρίου 2020

Τώρα που ο Αρης εξασφάλισε την παρουσία του στην κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου, υποχρεούται να εξασφαλίσει και την παρουσία του στην εξάδα των πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ο στόχος παραμένει η παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κι όσο αυτός ο στόχος είναι ρευστός, θα πρέπει οι “κίτρινοι” να συνεχίσουν να έχουν την αγωνιστική ετοιμότητα στo... κόκκινo. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Παναθηναϊκός παλεύει να ακυρώσει την απαγόρευση συμμετοχής του σε ευρωπαϊκούς αγώνες, που έχει από τη ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα πρέπει μετά το τέλος των πλέι οφ ο Αρης να καταλάβει την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Αγωνιστικά ο Αρης απέδειξε και στο Περιστέρι ότι έχει την ποιότητα να μείνει όρθιος ακόμη και σε πολύ δυσκολότερες έδρες απ’ αυτή της περασμένης Πέμπτης. Αλλωστε σ’ όλους σχεδόν τους αγώνες που είχε υψηλό κίνητρο φέτος ο Αρης, έβγαλε όλη την ποιότητα του και κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του. Οπως έκανε προχθές και στο Περιστέρι. Και πέτυχε τον στόχο του όχι γιατί είχε απέναντι του μία αδύναμη αγωνιστικά ομάδα, αλλά γιατί διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Ο Αρης σ’ έναν ακόμη αγώνα έδειξε ότι μεσοεπιθετικά λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο, με πρώτα βιολιά τους Σάσα, Γκάμα και Φετφατζίδη και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να έχουν απόδοση που βαθμολογείται με βαθμό πάνω από τη βάση. Ολα αυτά του δίνουν αγωνιστική δυναμική ικανή να τον οδηγήσουν με ασφάλεια στον στόχο της συμμετοχής στην Ευρώπη, μέσω των πλέι οφ και γιατί όχι μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο στόχος της κατάκτησης ενός Κυπέλλου εκστασιάζει δικαιολογημένα τα μέλη του οργανισμού Αρης, αλλά η ζωή της ομάδας δεν τελειώνει εκεί. Αν καταφέρει να σηκώσει την κούπα θα έχει πετύχει κάτι σαν ένα μικρό άθλο. Σε αντίθετη περίπτωση έχοντας πετύχει δύο συμμετοχές στην Ευρώπη σε δύο συνεχόμενες χρονιές θα είναι επίσης κάτι το ξεχωριστό και μία καλή βάση για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και να βάλει υψηλότερους στόχους.

Focus

Αγάλι- αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλη οπότε δεν θα πρέπει στην ΕΠΟ να βιάζονται για να αποφασίσουν την έδρα του τελικού στην περίπτωση που το ζευγάρι θα είναι ΠΑΟΚ και Αρης. Ετσι για να μη χαλούν και τις παραδόσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.