Το όνειρο του Κυριάκου Ασλανίδη έγινε (κατά το ήμισυ) πραγματικότητα

Μάνος Χατζάκης06 Οκτωβρίου 2020

Νέο μέλος μετρά, εδώ και λίγες μέρες, η ομάδα Νέων του Αρη, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του Κυριάκου Ασλανίδη.

Το όνομα του 18χρονου στόπερ είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, ωστόσο το παρασκήνιο στην υπόθεση είναι έντονο και αντιστρόφως ανάλογο της ηλικίας του.Ο Σερραίος ποδοσφαιριστής βρισκόταν στην καθημερινότητα των "κιτρινόμαυρων" πριν ακόμη την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο Αγγελος Χαριστέας είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τη μετακίνησή του στον Αρη, καθώς δεν είχε καμία απολύτως δέσμευση. Ο "Χάρι" είχε στο μυαλό του να κάνει ο 18χρονος προπονήσεις με την ανδρική ομάδα και να συμμετέχει σε κάποια παιχνίδια της Κ-19, όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με άλλους νεαρούς, οι οποίοι υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ωστόσο, οι εξελίξεις, που αφορούσαν στην απομάκρυνση του πρώην διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, άλλαξαν -εν μέρει- και τη ροή της ιστορίας.Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ασλανίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερό μπακ, συνέχισε ως αριστερός στόπερ και εξελίχθηκε σε δεξιό σέντερ μπακ, έχοντας την ευχέρεια να χρησιμοποιεί με την ίδια ευκολία και τα δύο πόδια.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ποδοσφαιριστής δεχόταν πρέσινγκ τόσο από τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και από άλλες ομάδες, όμως, ο ίδιος προτιμούσε να ρισκάρει περιμένοντας πρόταση των "κιτρινόμαυρων".

Χωρίς τροφεία

Σημαντική λεπτομέρεια στο θέμα ήταν πως, η πλευρά του νεαρού, είχε εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις πρώην ομάδες του, δηλαδή Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα οποία δεν θα χρειαζόταν να καταβληθούν τροφεία από την ομάδα η οποία θα τον αποκτούσε. Και όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της απαλλαγής από το εν λόγω "φορτίο", έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Ο Πανσερραϊκός χτύπησε την πόρτα του, προκειμένου να τον πείσει να παίξει στην ανδρική ομάδα, ωστόσο εκείνος θεωρούσε ότι έχει τις δυνάμεις να δοκιμάσει σε υψηλότερο επίπεδο.Ετσι, εντάχθηκε στην Κ-19 του Αρη, με την προοπτική να υπογράψει -κάποια στιγμή- επαγγελματικό συμβόλαιο. Ρόλο στο "έργο" είχε και ο προπονητής της ομάδας Νέων του Αρη, Κώστας Καζάνας, ο οποίος επέμενε για την αξία του Ασλανίδη. Ο Κυριάκος Ασλανίδης πέτυχε, λοιπόν, την πραγματοποίηση του ονείρου σε ποσοστό 50%, μιας και φόρεσε τη φανέλα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος, αλλά όχι της ανδρικής ομάδας. Εχει, όμως, τον χώρο και τον χρόνο να προσπαθήσει για το... απόλυτο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.