Το όνειρο του γηπέδου και η «σκληρή» πραγματικότητα για τον Ηρακλή

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Απριλίου 2021

Η πλευρά του Ερασιτέχνη αποκηρύσσει την ομάδα των Αμπελοκήπων, θεωρώντας ότι δεν είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, αλλά ο Ηρακλής Αμπελοκήπων. Αυτό δημιούργησε προβληματισμό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ωστόσο άπαντες συμφώνησαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου να καταφέρει μέσω των μπαράζ να πάρει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. 

Την ίδια ώρα, ο ΓΣ Ηρακλής βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους συλλόγους για την εξαγορά ΑΦΜ ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 2. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν ξεκινήσει μια σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς φορείς (ΕΠΟ, βουλευτές, Δήμος Θεσσαλονίκης) προκειμένου να βρεθεί λύση για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή το πώς μπορεί να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία με άλλο ΑΦΜ ομάδας και να μην έχει πρόβλημα με τα χρέη του παρελθόντος και σκάει η μία προσφυγή μετά την άλλη μόλις συσταθεί σε ΠΑΕ.

Αίσθηση, στο μεταξύ, έκαναν χθες οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος αποκάλυψε στην TV 100 ότι γνωρίζει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ομάδα, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του ότι ο σύλλογος του χρόνου θα αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία. 

Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη «τρέχουν» και το θέμα του γηπέδου στους Χορτατζήδες. Η έκταση που υπάρχει στο σημείο μπορεί να αξιοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα στολίδι μέχρι 15.000 θέσεων και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να δοθεί άδεια και ο Ερασιτέχνης Ηρακλής να τρέξει τις διαδικασίες. Σύμμαχος σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η παρουσία του Θόδωρου Δρακόπουλου την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να δρομολογήσει μια σειρά συναντήσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.